1000mt.fi on nuorten anonyymi keskustelualusta mielenterveyspalveluista

8.2.2024

Diakonissalaitoksen Vamoksen 1000 mielen tarinaa -verkkoalustalla nuoret pääsevät keskustelemaan ja jakamaan omia tarinoitaan mielenterveyspalveluista anonyymisti. Sisältöjä hyödynnetään palveluiden kehittämiseen.

Nuori istuu portailla ja nojaa käsiinsä.

Kuva: Svante Gullichsen, Diakonissalaitos

Alusta löytyy osoitteesta 1000mt.fi, ja se on anonyymi keskustelualusta, jossa nuoret voivat myös kirjoittaa tarinaa omasta elämästään. Tarinan kirjoittamisen tarkoituksena on tarjota yksilötasolla ymmärrystä ja työkaluja arjen rakentamiseen eheämmäksi ja hyvinvointia tukevaksi.

Tarinoita ja käytyjä keskusteluja hyödynnetään mielenterveyspalveluiden kehittämisessä paremmin nuorten tarpeita ja toiveita vastaaviksi.

”Vastaanotot ja mielenterveyspalvelut ovat tulleet vuosien aikana arjen rutiiniksi. Tuntuu, että ajelehdin vaan tapaamisesta toiseen. Oikeastaan haluaisin jutella mielenterveyspalvelujeni ja koko arkeni suunnitelmallisuudesta. Mutta kenen kanssa? Olenko yksin, vai onko muillakin samanlaisia ajatuksia ja kokemuksia?”

Näistä nuoren ajatuksista sai alkunsa Diakonissalaitoksen 1000 mielen tarinaa -hanke, joka on julkaissut verkkoalustan, jossa nuoret voivat käydä moderoitua ratkaisuhakuista keskustelua mielenterveyteen ja palveluihin liittyen.

1000 mielen tarinaa on osa Diakonissalaitoksen Vamos-palveluita. Vamos tukee 16–29-vuotiaita työn ja koulutuksen ulkopuolella olevia nuoria. Valtakunnallinen hanke on kolmevuotinen ja sitä rahoittaa STEA, ja hankkeen viimeinen vuosi on nyt käynnistynyt.

Lisätietoja verkkoalustasta:

Projektityöntekijä Ville Venesmäki, 050 570 8774, ville.venesmaki@hdl.fi

Lisätietoja Vamoksesta:

Palvelualuejohtaja Leena Mannonen, 050 438 7850, leena.mannonen@hdl.fi

Tutustu 1000mt.fi-keskustelualustaan
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: