Naapurustotyö

Onnistuneella naapurustotyöllä ennaltaehkäistään ongelmia ja ennakkoluuloja.

 

Diakonissalaitoksella tehdään monimuotoista naapurustotyötä, jotta eri yksiköissä asuvat ja asioivat ihmiset pääsisivät osaksi ympäröivää yhteisöä.  Naapurustotyö alkaa viestinnällä ja keskusteluyhteyden avaamisella.

Olemme olleet aktiivisessa vuorovaikutuksessa naapuruston kanssa yhtä kauan kuin olemme palvelleet yhteiskunnan kaikkein haavoittuvimpia ihmisiä – 156 vuotta. Ympäröivän yhteisön ja naapureiden kanssa on rakennettu vuoropuhelua, ja heidän huoliaan ja pelkojaan on pyritty hälventämään konkreettisin teoin. Naapurustotyö on osa uusien palveluyksiköiden suunnittelua.

Naapurustotyö sisältää esimerkiksi alueen asukkaille, yrityksille ja muille toimijoille järjestettäviä keskustelutilaisuuksia. Se on myös  yhteistyötä poliisin ja viranomaisten sekä yrittäjien kanssa ja toimivia yhteyksiä alueen oppilaitoksiin ja yrityksiin. Naapurustotyön osana järjestetään koko naapurustolle yhteisiä tapahtumia ja juhlia sekä kyselyitä alueen turvallisuuden ja viihtyisyyden lisäämiseksi.

 

Dialogien, yhteisöllisyyden ja sovittelun avulla pyritään
  • lieventämään polarisaatiota ja segregaatiota
  • ennaltaehkäisemään konflikteja
  • vahvistamaan niin yksilöiden kuin yhteisöjenkin yhdessä elämisen taitoja ja arjen turvallisuutta.

Lue lisää Diakonissalaitoksen Rinnekotien naapurustotyöstä.

 

 

 

 

”Minne menemmekin, pyrimme tutustumaan naapureihin. Selvitämme hyvin avoimella mielellä, mitkä kysymykset heitä askarruttavat. Meidän on aivan turha olettaa, että tiedämme, mitä ihmiset ajattelevat. Sen sijaan voimme kysyä heiltä suoraan”.