D-asemat ovat
kaupunkilaisten tukikohtia

D-asemat ovat kaikenlaisten kaupunkilaisten kohtaamispaikkoja ja kansalaistoiminnan keskuksia. Niitä on kolmessa kaupunginosassa: Kontulassa, Kannelmäessä ja Kalliossa. Ne ovat kävijöidensä näköisiä, sillä toimintaa suunnitellaan yhdessä alueen asukkaiden kanssa. Työntekijät ovat mahdollistajia, jotka fasilitoivat yhteistoimintaa ja ihmisistä itsestään syntyvää vapaaehtois- ja vertaistoimintaa.

Epidemian aikana D-asemilla toimitaan turvavälit ja hygienia huomioiden.  Tulethan D-asemalla vain terveenä. Ajankohtaiset tiedot avoimista ovista, retkistä ja ryhmistä löytyvät D-asemien sivuilta ja Facebookista.

Monenlainen tekeminen, apu ja tuki on mahdollista myös koronan aikaan. Olemme täällä sinua varten puhelimen ja viestin päässä.

 

" ".

Deetä ja sympatiaa! tuo Diakonissalaitoksen ihmisten äänen kuuluviin Radio Helsingissä keskiviikkoisin kello 11. Ohjelmassa kuullaan käytännön neuvoja ja vinkkejä haastaviin olosuhteisiin, kuulumisia kentältä, suoraa puhetta, meiltä teille. D-asemien Annamarika ja Outi luotsaavat ohjelmaa.

 

Tule kuulolle, kun haluat olla ystävällisessä seurassa!

Vapaaehtoiseksi
D-asemalle?

D-asemien vapaaehtoisena voi esimerkiksi

  • auttaa arjen askareissa,
  • ohjata jumpan tai taidepajan,
  • laittaa ruokaa tai
  • vaikka opettaa kaikille argentiinalaista tangoa.Mukaan voi tulla kerran tai pidemmäksi aikaa. Työntekijät ovat vapaaehtoisten tukena. Vapaaehtoistehtävistä voi kysyä suoraan D-asemilta, ja niistä kerrotaan myös Facebookin D-asemien vapaaehtoistehtävät -ryhmässä.

D-asema on kaikkien yhteisö

Jokaiselle alueen asukkaalle, ohikulkijalle, suuntaa hakevalle nuorelle, opiskelijalle, työttömälle, perheenäidille, omaishoitajalle, eläkeläiselle, kadun miehelle ja naiselle.

Merkityksellistä tekemistä, muiden seuraa, diagnoosivapaata olemista ja omaehtoista kansalaistoimintaa.