D-asemat kaupunkilaisten tukikohtina

D-asemat ovat kaikenlaisten kaupunkilaisten kohtaamispaikkoja ja kansalaistoiminnan keskuksia. Niitä on kolmessa kaupunginosassa – Kontulassa, Kannelmäessä ja Kalliossa. Ne ovat kävijöidensä näköisiä: toiminta perustuu alueella asuvien ihmisten tarpeisiin ja toiveisiin. Työntekijät ovat mahdollistajia, jotka fasilitoivat yhteistoimintaa sekä ihmisistä itsestään syntyvää vapaaehtois- ja vertaistoimintaa. D-asemat myös verkottuvat alueensa sosiaali- ja terveyspalveluihin ja neuvovat ja tukevat kävijöitään tarvittaessa palveluiden saamisessa ja niissä asioinnissa. Lisätietoa kunkin D-aseman toiminnasta ja niiden yhteystiedot löydät alempaa tämän sivun linkeistä.

Huom: Kevään ja kesän aikana löydät D-aseman poppoon myös Radio Helsingistä
keskiviikkoaamupäivisin klo 11 ohjelmassa Deetä ja sympatiaa!

Tule kuulolle jos haluat olla ystävällisessä seurassa!
Korva siis kiinni radioon näillä taajuuksilla:
Helsingissä 89,7
MHz Oulussa 90,9 MHz
Tampereella 106,8 MHz

tai voit kuunnella ohjelmaa netin kautta.

Juttuvinkit

Koronan torjuntatoimet D-asemilla keväällä 2020

Pyrimme varmistamaan, että kaikki tekeminen on turvallista kävijöille ja työntekijöille myös koronaepidemian aikana. Avoin kohtaamispaikkatoiminta on ollut tauolla siitä saakka, kun valtioneuvoston kokoontumisrajoitukset tulivat voimaan. Seuraamme tilannetta ja viranomaisohjeistuksia ja mukautamme kevään ja alkavan kesän toiminnot niihin.

Monenlainen tekeminen, apu ja tuki on kuitenkin mahdollista myös koronan aikaan. Olemme täällä sinua varten puhelimen ja viestin päässä. Autamme mielellämme erilaisissa tilanteissa ja tarpeissa, keskustelemme, jaamme ajankohtaista tietoa tai ideoimme vaikkapa tekemistä kotiin. Erityiset korona-ajan toiminnot  löydät kunkin D-aseman sivulta tai Facebookista.

D-asema on kaikkien yhteisö

Jokaiselle alueen asukkaalle, ohikulkijalle, suuntaa hakevalle nuorelle, opiskelijalle, työttömälle, perheenäidille, omaishoitajalle, eläkeläiselle, kadun miehelle ja naiselle.

Merkityksellistä tekemistä, muiden seuraa, diagnoosivapaata olemista ja omaehtoista kansalaistoimintaa.

 

Tässä D-asemamme