Kansainvälinen yhteistyö

Juuremme ovat eurooppalaiset. Olemme tehneet kansainvälistä yhteistyötä vuodesta 1867 alkaen. Kansainvälisyys on luonnollinen osa toimintaamme.

Diakonissalaitos perustettiin 1867 saksalaisen Kaiserswerthin diakonissalaitos järjestelmän mukaisesti. Olemme tehneet alusta lähtien yhteistyötä pohjoismaisten ja eurooppalaisten toimintaamme vastaavien laitosten kanssa. Työ Afrikassa alkoi jo 1800-luvulla.

Edistämme heikoimmassa asemassa olevien ihmisten oikeuksia myös kansainvälisesti. Olemme aktiivinen jäsen monissa kansainvälisissä verkostoissa, kuten sosiaalista oikeudenmukaisuutta edistävässä eurooppalaisessa Eurodiaconiassa. Toimitusjohtajamme  Olli Holmström valittiin sen puheenjohtajaksi 2021 ja jatkokaudelle 2023 Helsingissä järjestetyssä Eurodiaconian vuosikokouksessa.

 

Kansainvälinen toiminta

Pyrimme parantamaan etenkin nuorten, naisten, vammaisten ja vähemmistöihin kuuluvien ihmisten asemaa ja toimeentulomahdollisuuksia.

Toimimme aina yhteistyössä paikallisten yhteisöjen ja kansalaisjärjestöjen kanssa ja vahvistamme niiden osaamista. Tavoitteena on, että ne pystyvät paremmin jatkamaan työtään pitkän tähtäimen muutoksen saavuttamiseksi.

Lue lisää kansainvälisestä toiminnasta

 

Kehitysyhteistyö

Kehitysyhteistyön osalta saavuttiin merkittävä edistysaskel vuonna 2021, kun pääsimme ulkoministeriön ohjelmakumppaniksi. Tämä merkitsee pitkäjänteisyyttä kehitysyhteistyöhön Itä-Euroopassa ja Itä-Afrikassa, jonne Diakonissalaitoksen kehitysyhteistyöhankkeet tulevina vuosinakin sijoittuvat.

Sisällöllisesti kehitysyhteistyössä toteutuvat samat painopisteet kuin kotimaassa. Työtä tehdään koulutuksen ja työllistymisen, kansalaisyhteiskunnan rakentamisen sekä sovinnon ja rauhan eteen.

Lue lisää Kehitysyhteistyöstä