Kummiperhetoiminta

Kaikenlaiset perheet voivat tulla toimintaan mukaan!

Kummiksi nuorelle

Kummiperhe tai yksittäinen kummi tarjoaa alaikäisenä turvapaikanhakijana yksin Suomeen tulleelle nuorelle mahdollisuuden päästä kokemaan suomalaista arkea. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen.

Minkälainen perhe tai henkilö sopii kummiperheeksi?

Kaikenlaiset perheet voivat tulla toimintaan mukaan – perhe voit olla vaikka vain sinä! Jos perheeseesi kuuluu muitakin henkilöitä, on toki tärkeää, että mukaan lähteminen on koko perheen yhteinen toive. Erityisesti etsitään kummeja pk-seudulta.

Mitä kummiperhe tekee nuoren kanssa?

Yhdessä tehdään arkisia asioita omien aikataulujen mukaan esimerkiksi 2-4 kertaa kuussa: Nuori otetaan mukaan vaikkapa ruokakauppaan, sohvalle lojumaan, valmistamaan päivällistä, ulkoiluttamaan koiraa tai pihatöihin – mikä omaan arkeen sopivimmalta tuntuu.

Mitä hyötyä kummiperheestä on nuorelle?

  • Nuoren suomen kielen taito paranee ja hän oppii suomalaisia tapoja.
  • Hän saa ympärilleen turvallisia, luotettavia aikuisia, joilta kysyä tarvittaessa neuvoa.
  • Toiminta lisää nuorten hyvinvointia sekä tukee kotoutumista.

 

Perheiden parissa

Perheiden parissa on Diakonissalaitoksen Kummiperhetoiminnan käynnistämä ystäväperhe-toiminta. Suomalainen perhe (yksi henkilö, pariskunta tai lapsiperhe) toimii ystäväperheenä Ukrainaista tulleelle lapsiperheelle. Toiminta käynnistyi Helsingissä elokuussa 2022. Lue lisää tästä linkistä.

Miten kummiperheeksi ryhdytään?

Mikäli kiinnostuit ja haluat tietää lisää kummiperhetoiminnasta, ota yhteyttä sähköpostitse kummiperhetoiminta@hdl.fi tai tämän sivun nettilomakkeella. Jos toivot yhteydenottoa puhelimitse, jätäthän myös numerosi.

Ohessa lomake, jonka kautta voit saada lisää tietoa Kummiperhetoiminnasta.


Ajankohtaista

Palveluitamme maahantulijoille