Kummiperhetoiminta

Kaikenlaiset perheet ovat tervetulleita mukaan toimintaan!

Tietoa Kummiperhetoiminnasta

Kummiperhe tai yksittäinen kummi tarjoaa alaikäisenä turvapaikanhakijana yksin Suomeen tulleelle nuorelle mahdollisuuden päästä kokemaan suomalaista arkea. Samalla nuoren sosiaaliset verkostot vahvistuvat ja hän saa ympärilleen turvallisia ja luotettavia aikuisia, joilta kysyä tarvittaessa neuvoa. Kummiperhetoiminta myös tukee nuorten kotoutumista ja lievittää yksinäisyyttä. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen.

Kaikenlaiset perheet voivat tulla mukaan toimintaan. Myös yksi ihminen voi toimia kummiperheenä nuorelle. Jos perheeseesi kuuluu muitakin henkilöitä, on toki tärkeää, että mukaan lähteminen on koko perheen yhteinen toive.

Kummiperhetoimintaa järjestetään pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.
Kummisuhteita on muodostunut jo yli 300 toiminnan käynnistyttyä vuonna 2016.

Mikäli kiinnostuit ja haluat tietää lisää kummiperhetoiminnasta, ota yhteyttä sähköpostitse kummiperhetoiminta@hdl.fi tai alla olevan lomakkeen kautta.

Monta tapaa osallistua

Ota nuori mukaan osaksi ihan tavallista arkea

Kummiperhe tarjoaa nuorelle mahdollisuuden päästä kokemaan suomalaista arkea. Yhdessä tehdään arkisia asioita kummin ja nuoren yhdessä sopiman aikataulun mukaan. Nuori otetaan mukaan vaikkapa ruokakauppaan, sohvalle lojumaan, valmistamaan päivällistä, ulkoiluttamaan koiraa tai pihatöihin – mikä omaan arkeen sopivimmalta tuntuu.

Toimintakummius on matalan kynnyksen tapa osallistua

Voit nyt myös ryhtyä toimintakummiksi!

Toimintakummina tapaat nuoren säännöllisesti noin kerran kuukaudessa valitsemasi aktiviteetin parissa. Nuori pääsee tutustumaan vapaa-ajan aktiviteetteihin ja kummina sinä saat seuraa harrastukseesi. Samalla tuet nuoren suomen kielen oppimista.
Voit ryhtyä toimintakummiksi myös yhdessä ystäväsi kanssa. Osallistuminen ei vaadi pitkäaikaista sitoutumista, ja sinä päätät tapaamisajankohdat omien aikataulujesi mukaan.

Tule yritysvapaaehtoiseksi

Myös yritykset voivat osallistua kummiperhetoimintaan!

Voitte esimerkiksi jakamaa tietoa Kummiperhetoiminnasta organisaationne sisäisessä ja ulkoisessa viestinnässä,  osallistua porukalla kummivalmennukseen, tulla vierailulle Kummiperhetoiminnan ja nuorten Olohuone-toiminnan tiloihin Helsingin Kallioon tai ryhtyä itse vapaaehtoisiksi.

Mikäli kiinnostuit ja haluat tietää lisää eri osallistumisen tavoista, ota meihin yhteyttä sähköpostitse kummiperhetoiminta@hdl.fi.

Seuraavat kummivalmennukset

Järjestämme kevään 2024 aikana  yksilövalmennuksia sopimuksen mukaan.

Katso videoilta kummiperheiden kokemuksia toiminnasta

Ota yhteyttä!

Jos toivot yhteydenottoa puhelimitse, jätäthän myös numerosi ja tiedon siitä, mikä yhteydenottoajankohta on sinulle sopivin. Linkki tietosuojaselosteeseen (pdf).


Usein kysyttyjä kysymyksiä Kummiperhetoiminnasta

Ajankohtaista

Palveluitamme maahantulijoille