Apua Ukrainaan

Ukrainalaiset tarvitsevat edelleen apua. Tukesi tavoittaa kaikkein vaikeimmassa asemassa olevat ihmiset.

Lahjoita nyt  Lahjoita yrityksenä

Kuvat: Meeri Koutaniemi.

Ukrainan hätä – tukea tarvitaan yhä.

Vaikka sota Ukrainassa ei enää ole jokaisen päivän pääuutinen, avun tarve ei ole kadonnut mihinkään. Maassa on edelleen 3,5 miljoonaa maansisäistä pakolaista. Rintamalinjojen läheisyyteen tai miehitetyille alueille jääneet ihmiset elävät usein heikoissa oloissa ilman vesijohtovettä, sähköä tai kaasua.

Avullasi viemme tukea Ukrainan maansisäisille pakolaisille.

Pakolaiset Ukrainassa.

Diakonissalaitos tukee sodan keskellä olevia ukrainalaisia Roma Women Fund Chiriclin kautta. Järjestö tukee hätäapuvaroin haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä, kuten vammaisia, romanivähemmistöön kuuluvia, yksinhuoltajaäitejä ja palveluksessa olevien sotilaiden perheitä.

Ukrainan kaikista maansisäisistä pakolaisista noin 80 000 kuuluu jo ennen sotaa syrjittyyn romanivähemmistöön. Jo kerätyillä hätäapuvaroilla avattiin muun muassa Länsi-Ukrainan Mukatševoon maaliskuussa 2023 vammaisille ja romaninaisille ja -lapsille tarkoitettu hätämajoitus. Majoitus on avauduttuaan ottanut vastaan jo lähes 200 naista ja lasta.

Lue avuntarpeesta lisää

“Parasta täällä on, että ei ole pommeja.”

12-vuotias Leila ja hänen perheensä joutuivat Itä-Ukrainan Vugledarissa elämään keskellä pommituksia. Donetksin alueella sijaitseva kaupunki on nykyisin pahoin tuhoutunut. Perhe evakuoitiin Vugledarista alkuvuodesta 2022 Länsi-Ukrainan Mukatševoon. Heillä oli mukanaan vain arvokkaimmat tavaransa, rakas Kira-kissa sekä lääkkeitä ja ruokaa.

Nyt Leila ja Kira-kissa asuvat Mukatševossa Diakonissalaitoksen tukeman Roma Women Fund Chiriclin perustamassa hätämajoituksessa. Leila ei voinut ymmärtää majoitukseen saapuessaan, että elämä voisi olla taas rauhallista.

Lahjoita Ukrainaan.

Tukesi pelastaa ihmishenkiä. Lahjoituksellasi varmistat, että Chiricli pystyy jatkossakin toimittamaan humanitaarista apua vaikeimmassa asemassa oleville ukrainalaisille. Voit lahjoittaa helposti mobiilisti, verkossa tai tilisiirrolla.

MobilePay
Lahjoita haluamasi summa numeroon 78924

Tekstiviesti
Lähetä sana TOIVO10 numeroon 16499. Lahjoitat 10 euroa.

Tilisiirto
Lahjoita haluamasi summa tilille FI85 2065 1800 1084 62
(Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr)

Verkkolahjoitus  Lahjoita yrityksenä

Työmme Ukrainassa sodan aikana.

Lahjoittajapalvelu

Ota yhteyttä:
lahjoittajapalvelu@hdl.fi

Lahjoita Ukrainaan:
Verkkolahjoitus
MobilePay 78924
Tekstaa sana TOIVO10 numeroon 16499 (10 e)
Tilisiirto FI85 2065 1800 1084 62

Rahankeräyslupa

Rahankeräyslupa on poliisihallituksen myöntämä. Lupanumero RA/2021/556. Lahjoitusvarat käytetään Diakonissalaitoksen kansainväliseen toimintaan Ukrainan maansisäisten pakolaisten auttamiseksi. Lupa on myönnetty 29.4.2021 ja se on voimassa toistaiseksi koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.