Syrjään jääneet nuoret tarvitsevat apuanne

Painimme Suomessa vakavan ongelman kanssa: jopa 160 000 nuorta on suuressa vaarassa syrjäytyä. Usein ongelmia on kasautunut nuoren harteille – joskus niin paljon, että syy elää katoaa.

Mutta tiedämme, että aina on toivoa! Tänä vuonna voitte antaa joulun parhaan lahjan: nuorelle syyn elää. Siis ihmisen, joka yhdessä nuoren kanssa selvittää elämänsolmut ja valaa toivoa tulevaisuuteen. Lopulta etsitään yhdessä myös tie kouluun tai töihin.

Helsingin Diakonissalaitoksen nuorten palvelut Vamos ja Amigo tukevat nuoria kahdeksalla paikkakunnalla: Espoossa, Helsingissä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Rovaniemellä, Turussa ja Vantaalla.

Lue tästä enemmän vaikuttavasta tuesta >>

Yrityslahjoitus on helppo tapa toteuttaa yhteiskuntavastuuta

Lahjoituksen voi tehdä helposti verkkolahjoituksena alta tai suoraan keräystilille:

FI85 2065 1800 1084 62, viestikenttään teksti ”Lahjoitus nuorille”.

Lahjoituksen jälkeen saatte käyttöön iloisen jouluisen kortin. Sitä kelpaa lähettää myös omille asiakkaille tai sidosryhmille sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa.

Mikäli toivotte lisäksi logonäkyvyyttä sivustollamme, olkaa empimättä yhteydessä: ella.saranpaa@hdl.fi.

Lahjoita

500€

25 nuorta saa ensitapaamisen turvallisen aikuisen kanssa.

Lahjoita

3500€

Nuori saa puolen vuoden ajaksi tarvitsemansa avun.

Lahjoita

7000€

Kaksi nuorta saa tarvitsemansa avun puoleksi vuodeksi.

Lahjoita

  1. Valitse summa
  2. Syötä yhteystietosi
  3. Valitse maksutapa
  4. Kiitos lahjoituksestasi

”TUNTUI, ETTÄ OLIN IHAN YKSIN.” 

”Jo alakoulussa oli vaikeaa, kun mulla on tarkkaavaisuus- ja oppimishäiriö. Mut yläluokilla kaikki hajosi palasiksi. Mua alettiin kiusata: jätettiin yksin ja puhuttiin pahaa selän takana.

Se sattui tosi paljon. Koulusta alkoi kertyä poissaoloja. Lopulta masennuin. Vihasin itseäni, ja tuntui, että olin ihan yksin.”

– Sofia, 22 vuotta, Pohjois-Savo.

Nuorten syrjäytyminen ei ole pikkujuttu

Sofia oli yksi niistä lähes 160 000 nuoresta, jotka ovat vaarassa syrjäytyä koulu- ja työelämästä. Lisäksi

 

  • Jopa 70 000 nuorta on jo syrjäytynyt.

  • Yli 2 000 nuorta jää vuosittain työkyvyttömyyseläkkeelle, useimmat mielenterveysongelmien ja käytöshäiriöiden takia.

Syrjään jäämisen syyt ovat moninaiset. Nuoret kamppailevat esimerkiksi yksinäisyyden, mielenterveysongelmien, päihteiden, rahapulmien, asunnottomuuden, perheongelmien tai koulukiusaamisen kanssa.

Usein ongemia on kasautunut liikaa yhden nuoren kestettäväksi. Nuori ei ehkä ole saanut tarvitsemaansa apua tai se ei ole ollut oikeanlaista. Yksin ongelmien keskellä nuori saattaa kokea, että tulevaisuus on toivoton eikä ole syytä elää.

Miten yrityslahjoitus auttaa nuorta?

Lahjoituksenne avulla nuori saa Diakonissalaitoksen nuorten palveluista tarvitsemansa, yksilöllisen tuen.

Vamos on tukenut nuoria jo kymmenen vuotta. Toiminta on laajentunut useille paikkakunnille Suomessa ja osoittanut vaikuttavuutensa. Vamoksesta 16-29-vuotias nuori saa rinnalleen turvallisen ammattilaisen, jonka kanssa selvitetään elämänsolmut ja etsitään nuorelle lopulta polku kouluun tai töihin.

Yksilövalmennuksen lisäksi Vamoksessa voi osallistua moniin toiminnallisiin ryhmiin. Jos voimia ei ole edes kotoa poistumiseen, tuki viedään sinne saakka. Avainsanat ovat nuoresta välittäminen ja rinnalla kulkeminen.

Amigo yhdistää nuoren ja vapaaehtoisen mentorin. Mentori tapaa ja tukee nuorta vuoden ajan. Nuori voi pohtia itselle tärkeitä asioita ja viettää aikaa luotettavan aikuisen kanssa. Läsnäolo, kuuntelu, kunnioitus ja kannustus ovat mentorointisuhteen perusta. Selvityksessä on todettu, että mentorointi esimerkiksi vähentää nuoren yksinäisyyttä ja kohentaa itseluottamusta!

Tärkeimpänä tavoitteena on, että nuoren hyvinvointi kohenee, nuori rohkaistuu sosiaalisissa suhteissa, elämään palaa merkitys ja tulevaisuuteen toivo. Selvitystemme mukaan meiltä saatu tuki todella vaikuttaa nuoren elämään. Lue vaikka tästä.

”Uus sivu käänty elämässä” – Näin apu toimii ja menee perille:

Joululahja myös asiakkaille ja kumppaneille

Joulun alla yrityslahjoituksen voi antaa lahjaksi myös asiakkaille ja kumppaneille. Netissä tehdyn lahjoituksen jälkeen saatte ladattavaksi iloisen jouluisen kortin, jota kelpaa jakaa sosiaalisessa mediassa tai sähköpostitse.

Mikäli teette lahjoituksen suoraan tilisiirtona tai ennen marraskuuta ja haluatte joulukortin käyttöönne, olkaa yhteydessä sähköpostitse: ella.saranpaa@hdl.fi.

Lisätietoja yrityslahjoituksen tekemisestä antaa myös

Kristiina Elenius, varainhankitapäällikkö,
puh. 050 578 1276, kristiina.elenius@hdl.fi