Syrjään jääneet nuoret tarvitsevat apuanne

Painimme Suomessa vakavan ongelman kanssa: jopa 160 000 nuorta on suuressa vaarassa syrjäytyä. Usein ongelmia on kasautunut nuoren harteille – joskus niin paljon, että syy elää katoaa.

Mutta tiedämme, että aina on toivoa! Voitte antaa parhaan lahjan: nuorelle syyn elää. Siis ihmisen, joka yhdessä nuoren kanssa selvittää elämänsolmut ja valaa toivoa tulevaisuuteen. Lopulta etsitään yhdessä myös tie kouluun tai töihin.

Helsingin Diakonissalaitoksen nuorten palvelut Vamos ja Amigo tukevat nuoria kahdeksalla paikkakunnalla: Espoossa, Helsingissä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Rovaniemellä, Turussa ja Vantaalla.

Lue tästä enemmän vaikuttavasta tuesta >>

Yrityslahjoitus on helppo tapa toteuttaa yhteiskuntavastuuta

Lahjoituksen voi tehdä helposti verkkolahjoituksena alta tai suoraan keräystilille:

FI85 2065 1800 1084 62, viite 32609.

Mikäli toivotte logonäkyvyyttä sivustollamme, olkaa empimättä yhteydessä: iiris.kivimaki@hdl.fi.

Nuorten tukena vuonna 2018: 

Lahjoita

500€

25 nuorta saa ensitapaamisen turvallisen aikuisen kanssa.

Lahjoita

3500€

Nuori saa puolen vuoden ajaksi tarvitsemansa avun.

Lahjoita

7000€

Kaksi nuorta saa tarvitsemansa avun puoleksi vuodeksi.

Lahjoita

  1. Valitse summa
  2. Syötä yhteystietosi
  3. Valitse maksutapa
  4. Kiitos lahjoituksestasi

Miten yrityslahjoitus auttaa nuorta?

Lahjoituksenne avulla nuori saa Diakonissalaitoksen nuorten palveluista tarvitsemansa, yksilöllisen tuen.

Vamos on tukenut nuoria jo kymmenen vuotta. Toiminta on laajentunut useille paikkakunnille Suomessa ja osoittanut vaikuttavuutensa. Vamoksesta 16-29-vuotias nuori saa rinnalleen turvallisen ammattilaisen, jonka kanssa selvitetään elämänsolmut ja etsitään nuorelle lopulta polku kouluun tai töihin.

Yksilövalmennuksen lisäksi Vamoksessa voi osallistua moniin toiminnallisiin ryhmiin. Jos voimia ei ole edes kotoa poistumiseen, tuki viedään sinne saakka. Avainsanat ovat nuoresta välittäminen ja rinnalla kulkeminen.

Amigo yhdistää nuoren ja vapaaehtoisen mentorin. Mentori tapaa ja tukee nuorta vuoden ajan. Nuori voi pohtia itselle tärkeitä asioita ja viettää aikaa luotettavan aikuisen kanssa. Läsnäolo, kuuntelu, kunnioitus ja kannustus ovat mentorointisuhteen perusta. Selvityksessä on todettu, että mentorointi esimerkiksi vähentää nuoren yksinäisyyttä ja kohentaa itseluottamusta!

Tärkeimpänä tavoitteena on, että nuoren hyvinvointi kohenee, nuori rohkaistuu sosiaalisissa suhteissa, elämään palaa merkitys ja tulevaisuuteen toivo. Selvitystemme mukaan meiltä saatu tuki todella vaikuttaa nuoren elämään. Lue vaikka tästä.

”Uus sivu käänty elämässä” – Näin apu toimii ja menee perille:

Lahja myös asiakkaille ja kumppaneille

Joulun alla yrityslahjoituksen voi antaa lahjaksi myös asiakkaille ja kumppaneille. Netissä tehdyn lahjoituksen jälkeen saatte ladattavaksi iloisen jouluisen kortin, jota kelpaa jakaa sosiaalisessa mediassa tai sähköpostitse.

Jos haluatte joulukortin käyttöönne, olkaa yhteydessä sähköpostitse: iiris.kivimaki@hdl.fi.