Tule mukaan
tekemään ja vaikuttamaan

Yhdistämme ihmisiä toisiin ihmisiin ja mielekkääseen tekemiseen. Valitset itse kuinka usein ja millä tavalla haluat olla mukana. Vapaaehtoistoiminta meillä voisi olla sinua varten!

Diakonissalaitos on rohkea ihmisarvon ja heikoimmassa asemassa olevien puolustaja. Olisitko kiinnostunut tulemaan mukaan työhömme? Puolustajia tarvitaan aina.

Työhömme voi osallistua monella tavalla: aikasi on meille arvokasta, oli se pieni tovi silloin tällöin tai pitkäjänteistä ja sitoutumista vaativaa yhteistyötä.

Tavoitteemme on, että ihmiset löytävät merkitystä elämäänsä, voivat vaikuttaa siihen ja antavat apua toinen toisilleen. Vapaaehtoistoiminta tarjoaa tähän mahdollisuuksia.

Amigo-mentoriksi nuorelle

Amigo-mentorointi tarjoa nuorelle mahdollisuuden pohtia itselle tärkeitä asioita luotettavan aikuisen kanssa.  Vuoden kestävä mentorointi on tasavertainen ja sen lähtökohtana ovat nuoren tarpeet. Amigon ammattilaiset etsivät sopivat mentoriparit ja tukevat mentoreita koko vuoden ajan. Mentoripari tapaa toisiaan keskimäärin kerran kuukaudessa, ja tapaamiset ovat vapaamuotoisia: jokainen saa olla juuri sitä mitä on.

Tästä linkistä lisätietoa mentoroinnista.

Kummiperheeksi maahanmuuttajanuorelle tai ukrainalaisperheelle

Kummiperhe tai yksittäinen kummi tarjoaa nuorelle mahdollisuuden päästä kokemaan suomalaista arkea. Nuoret ovat tulleet Suomeen alaikäisinä turvapaikanhakijoina ilman huoltajaa ja kaipaavat suomalaisia kontakteja, luotettavia ja turvallisia aikuisia ja perheitä, joiden kanssa viettää aikaa silloin tällöin. Etsimme mukaan ihan tavallisia perheitä, pariskuntia tai yksittäisiä ihmisiä kummeiksi pääkaupunkiseudulla sekä Turussa ja Porvoossa. Tyypillisesti kummia toivovat nuoremme ovat pk-seudulla 16–20-vuotiaita ja olleet Suomessa jo 1–4 vuotta.

Tästä linkistä lisätietoa kummiperhetoiminnasta.

Perheiden parissa -hanke yhdistää suomalaisia ukrainalaisia perheitä. Tästä linkistä lisätietoa Perheiden parissa -hankkeesta.

Kehitysvammaisen henkilön kaveriksi

Kehitysvammaiset ihmiset asuvat omissa kodeissaan tai kehitysvammaisille ihmisille tarkoitetuissa ryhmäkodeissa. Jos haluat alkaa kehitysvammaisen ihmisen kaveriksi, ota yhteyttä Johanna Siitoseen (johanna.siitonen@rinnekodit.fi, puh. 050 478 0282). Jos paikkakunnallasi ei ole Rinnekotien kehitysvammaisten ryhmäkotia, muita varmasti on – ota rohkeasti yhteyttä paikkakuntasi kehitysvammaisten palvelujen tuottajiin, niin kaveri löytyy varmasti!

 

Vapaaehtoistoiminta

nuorten aikuisten läksyklubilla, kielikahvilassa tai vapaamuotoisessa yhteisöllisessä toiminnassa

Toimimme 16–24-vuotiaiden, jälkihuollon piirissä olevien nuorten kanssa Helsingissä, Vantaalla ja Kuopiossa. Helsingin Kalliossa sijaitseva Olohuone on matalan kynnyksen paikka muualta Suomeen muuttaneille nuorille aikuisille. Tulisitko mukaan ihan vain olemaan, opettamaan harrastustasi nuorille, kertomaan omasta työhistoriastasi tai vaikka puhumaan suomen kieltä sitä opettelevan kanssa? Ota yhteyttä Emma Kallunkiin (emma.kallunki@hdl.fi, 0469202556)

D-aseman vapaaehtoiseksi

D-asemat ovat kansalaistoiminnan keskuksiamme, joita on tällä hetkellä neljä: Helsingissä Kontulassa, Kannelmäessä ja Kalliossa sekä yksi Oulussa. D-asemalla pääset hyödyntämään omia kiinnostuksen kohteitasi ja osaamistasi, ja jos omaa toivetta ei ole, voit jalkautua esimerkiksi työntekijämme rinnalla kaupungin laitamille keskustelemaan ja kohtaamaan ihmisiä vaikkapa kahvikupin ääressä. Jos haluat lahjoittaa kansalaistoimintaan jotakin, juuri nyt suuri tarve olisi kenkien liukuesteille – moni D-asemilla käyvä liikkuu heikosti, ja riskitilanteita syntyy jatkuvasti.

Tästä linkistä lisätietoa D-asemista.

Tarjoa osaamistasi Vamos-toimintaan

Haluatko olla mukana tekemässä nuorten elämästä merkityksellisempää ja mielekkäämpää? Ilman vapaaehtoistemme panosta moni taito jäisi Vamos-nuorilta oppimatta ja moni asia kokematta.

Kerro työstäsi, jaa osaamistasi, kutsu ryhmä tutustumaan yritykseesi tai tarjoa vaikka pieni elämys.

Ota yhteyttä, niin mietitään sinulle sopiva tapa osallistua!

Tässä linkki Vamoksen-sivulle.

Ryhtyisitkö ihmisarvon puolestapuhujaksi?

Puhu rohkeasti ihmisarvon puolesta – ideoita ja tietoa saat vaikka seuraamalla someamme tai tilaamalla uutiskirjeemme

Tilaa Uutiskirje -tästä linkistä.

 

Kirjoituksia osallistumista ja yhdessä toimimisesta