Tule mukaan
tekemään ja vaikuttamaan

Yhdistämme ihmisiä toisiin ihmisiin ja mielekkääseen tekemiseen. Valitset itse kuinka usein ja millä tavalla haluat olla mukana. Vapaaehtoistoiminta meillä voisi olla sinua varten!

Diakonissalaitos on rohkea ihmisarvon ja heikoimmassa asemassa olevien puolustaja. Olisitko kiinnostunut tulemaan mukaan työhömme? Puolustajia tarvitaan aina.

Työhömme voi osallistua monella tavalla: aikasi on meille arvokasta, oli se pieni tovi silloin tällöin tai pitkäjänteistä ja sitoutumista vaativaa yhteistyötä.

Tavoitteemme on, että ihmiset löytävät merkitystä elämäänsä, voivat vaikuttaa siihen ja antavat apua toinen toisilleen. Vapaaehtoistoiminta tarjoaa tähän mahdollisuuksia.

Amigo-mentoriksi nuorelle

Amigo-mentorointi tarjoa nuorelle mahdollisuuden pohtia itselle tärkeitä asioita luotettavan aikuisen kanssa.  Vuoden kestävä mentorointi on tasavertainen ja sen lähtökohtana ovat nuoren tarpeet. Amigon ammattilaiset etsivät sopivat mentoriparit ja tukevat mentoreita koko vuoden ajan. Mentoripari tapaa toisiaan keskimäärin kerran kuukaudessa, ja tapaamiset ovat vapaamuotoisia: jokainen saa olla juuri sitä mitä on.

Tästä linkistä lisätietoa mentoroinnista.

Kummiperheeksi maahanmuuttajanuorelle

Kummiperhe tai yksittäinen kummi tarjoaa nuorelle mahdollisuuden päästä kokemaan suomalaista arkea. Nuoret ovat tulleet Suomeen alaikäisinä turvapaikanhakijoina ilman huoltajaa ja kaipaavat suomalaisia kontakteja, luotettavia ja turvallisia aikuisia ja perheitä, joiden kanssa viettää aikaa silloin tällöin. Etsimme mukaan ihan tavallisia perheitä, pariskuntia tai yksittäisiä ihmisiä kummeiksi pääkaupunkiseudulla sekä Tampereelta. Tyypillisesti kummia toivovat nuoremme ovat pk-seudulla 16–20-vuotiaita ja olleet Suomessa jo 1–4 vuotta.

Tästä linkistä lisätietoa kummiperhetoiminnasta.

Olohuone

Yhteisöllistä vapaaehtoistoimintaa matalankynnyksen kohtaamispaikassa maahanmuuttajataustaisten nuorten aikuisten parissa

Helsingin Alppilassa sijaitseva Nuorten Olohuone on kohtaamispaikka 18–25-vuotiaille nuorille aikuisille, jotka ovat tulleet Suomeen yksin alaikäisenä.

Tulisitko mukaan monikulttuuriseen Olohuoneen toimintaan nuorten avuksi ja tueksi esimerkiksi läksyjen teossa, pelailemaan erilaisia pelejä yhdessä, puhumaan suomen kieltä sitä opettelevan kanssa tai harrastuskaveriksi? Ota yhteyttä Satu-Maarit Huttuseen (satu-maarit.huttunen@hdl.fi, +358 50 4736810).

D-aseman vapaaehtoiseksi

D-asemat ovat kansalaistoiminnan keskuksiamme, joita on tällä hetkellä neljä: Helsingissä Kontulassa, Kannelmäessä ja Kalliossa sekä yksi Oulussa. D-asemalla pääset hyödyntämään omia kiinnostuksen kohteitasi ja osaamistasi, ja jos omaa toivetta ei ole, voit jalkautua esimerkiksi työntekijämme rinnalla kaupungin laitamille keskustelemaan ja kohtaamaan ihmisiä vaikkapa kahvikupin ääressä. Jos haluat lahjoittaa kansalaistoimintaan jotakin, juuri nyt suuri tarve olisi kenkien liukuesteille – moni D-asemilla käyvä liikkuu heikosti, ja riskitilanteita syntyy jatkuvasti.

Tästä linkistä lisätietoa D-asemista.

Tarjoa osaamistasi Vamos-toimintaan

Haluatko olla mukana tekemässä nuorten elämästä merkityksellisempää ja mielekkäämpää? Ilman vapaaehtoistemme panosta moni taito jäisi Vamos-nuorilta oppimatta ja moni asia kokematta.

Kerro työstäsi, jaa osaamistasi, kutsu ryhmä tutustumaan yritykseesi tai tarjoa vaikka pieni elämys.

Ota yhteyttä, niin mietitään sinulle sopiva tapa osallistua!

Tässä linkki Vamoksen-sivulle.

Ryhtyisitkö ihmisarvon puolestapuhujaksi?

Puhu rohkeasti ihmisarvon puolesta – ideoita ja tietoa saat vaikka seuraamalla someamme tai tilaamalla uutiskirjeemme

Tilaa Uutiskirje -tästä linkistä.

Kirjoituksia osallistumista ja yhdessä toimimisesta