Opastetut kierrokset Diakonissalaitoksen historiaan jatkuvat elokuussa

20.1.2020

Jaana af Hällström

Opastettuja kierroksia järjestetään Malmin hautausmaalle.

Diakonissojen hauta-alue Malmin hautausmaalla.

Diakonissalaitoksen historiaan ja toimintaan järjestetään opastettuja kierroksia. Niissä kerrotaan diakonissalaitosjärjestelmästä, diakonissojen koulutuksesta ja työaloista sekä henkilöistä, jotka ovat toimineet laitoksella erilaisissa tehtävissä. Lisäksi kerrotaan mitä Diakonissalaitos tekee tänä päivänä. Kierrokset kestävät noin tunnin ja niihin on vapaa pääsy. Koronaepidemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi opastuksia järjestetään vasta loppukesästä. Tervetuloa!

Alppikadun kortteli
tiistaisin klo 16.30 elokuussa

Diakonissalaitos on toiminut Alppikadun korttelissa 122 vuotta. Kierroksen aikana tutustutaan rakentamishistoriaan ja rakennusten käyttötarkoituksiin. Sekä kuullaan hieman mitä tänä päivänä korttelissa tehdään.

Lähtö Ensi linjan puolelta, paikoitusalueen puolivälistä portinpylväiden luota. Vapaa pääsy! Kierroksia järjestetään myös tilauksesta.

Malmin hautausmaa 31.8. ja 8.9. klo 16.30

Malmilla on diakonissojen oma hauta-alue. Kierroksella kerrotaan eri aikoina toimineiden diakonissojen työurista ja elämästä. Lähtö Uusi portti, Ketokivenkaari.

Hietaniemen hautausmaa 1.9. ja 7.9. klo 16.30

Hautausmaalla on monien laitoksen toiminnassa vaikuttaneiden henkilöiden viimeinen leposija. Tällä kierroksella kuullaan heistä ja heidän toiminnastaan.
Lähtö Mechelininkatu 2 (Marian pysäkki), vanhan siunauskappelin edestä.

Sisarista ja rohkeudesta välittää 3.9. klo 16.30

Kierroksella tutustutaan Diakonissalaitoksen historiaan. 2 km:n matkalla on sattumanvaraisia paikkoja, joilla on joku kytkös laitoksen historiaan. Lähtö sieltä mistä kaikki alkoi, Unioninkatu 9.

Yleisöopastus museoon ja kirkkoon 17.9. ja 22.10. klo 16.30

Kierroksella tutustutaan Diakonissalaitoksen yli 150 vuoden historiaan ja Aurora Karamzinin osuuteen sen perustamisessa.
Aloitus päärakennus, museon aula (Alppikatu 2).

 

 

Tiedustelut
Intendentti, viestinnän asiantuntija Jaana af Hällström
jaana.af.hallstrom@hdl.fi
040 485 3545

Opastuksia järjestetään myös tilauksesta! 

 

 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit