Yritykset tarjoavat Vamosnuorille mahdollisuuksia työelämään!

1.4.2020

Kolme nuorta keskustelee keskenään. Taustalla merimaisema.

 

Diakonissalaitoksen Vamos-yritysyhteistyö antaa nuorille kokemuksia työelämästä, ideoita uralle ja omaan koulutukseen. Yritysten ja valmentajien avulla nuoren usko omiin kykyihin ja toivo tulevasta ovat kasvaneet. Alkuvuodesta Vamoksen työssä autettiin nuoria tutustumaan eri ammatteihin. Useilta työpaikoilta kävi työntekijöitä kertomassa omasta työstään ja koulutuksestaan nuorille. Nuoret myös vierailivat työpaikoilla.

 

Tästä yritysyhteistyöstä on valmistunut video, jossa mukana ovat Ravintolakolmio, Nordic Healthcare Group sekä taloustaitojen yhteistyökumppanit Nordea ja OP. Yksi taloustaitojen yhteistyökumppaneista on myös Danske Bank.

Vastuullisuustyö Vamoksen kanssa

Vamoksen kanssa yhteistyöhön lähteneet yritykset toteuttavat omaa vastuullisuustyötään. Sen tavoitteena on ehkäistä nuorten syrjäytymistä tai vähentää esimerkiksi koulupudokkuutta. Vamoksen ja pankkien yhteistyö on pankin mukaan esimerkiksi madaltanut nuoren kynnystä hakea apua pankista.

Yrityksille työ nuorten parissa merkitsee myös merkityksen lisääntymistä omaan työhön ja jopa omien asenteiden muutosta. Yritysyhteistyö järjestöjen kanssa luo konkretiaa yritysten vastuullisuusohjelmiin. Lisäksi esimerkiksi raha- ja tuotelahjoitukset, kuten joululahja Syy elää -kampanjaan, ovat antaneet hyvän kanavan yrityksille olla mukana tukemassa nuoria.

Tällä videolla lisää yritysyhteistyöstä.

Videon on tuottanut Logged in-dokumenttisarjan tekijä Sami Kieksi.

Uskoa tulevaisuuteen tarvitaan

–Korona mietityttää nuoria, mutta poikkeustilanteessa nuorille on tärkeää, että usko tulevaisuuteen säilyy. Nuori voi kantaa huolta myös kotiin eristäytymisestä, vanhemmista ja terveydestä niin kuin me muutkin. Lisähuolena nuorella on, miten käy pääsykokeille tai esimerkiksi jo sovituille kesätyöpaikoille, kertoo Vamoksen asiakkuuspäällikkö Katri Angeria.

Poikkeustilanne on muuttanut Vamoksen työtä. Ryhmävalmennuksia siirretään monelle nuorelle entuudestaan tutulle Discord-alustalle. Kahdenkeskisiä kävelytapaamisia on voitu  jatkaa toistaiseksi. Muuten tavataan valmennuksessa Skypen tai puhelimen avulla.

Vamos on Diakonissalaitoksen työtä 16-29-vuotiaiden parissa, jotka ovat jääneet työn tai koulutuksen ulkopuolelle. Toiminta starttasi 11 vuotta sitten Helsingissä muutamalla työntekijällä. Tänä päivänä toimimme 9 paikkakunnalla. Nuoria tulee työn piiriin yli 2000 vuosittain. Nuorten parissa työskentelee 80 työntekijää. Vamoksessa jokainen nuori saa turvallisen aikuisen, joka kulkee rinnalla kohti koulutusta ja työtä. Yli puolet Vamoksessa olleista nuorista on päässyt työ- tai opiskelupoluille.

 

Vamos-palvelut ovat osa Diakonissalaitoksen konsernin toimintaa. Diakonissalaitos on toiminut jo yli 150 vuotta kaikkein haastavimmassa asemassa olevien ihmisten kanssa. Työ alkoi kulkutautisairaalan perustamisesta.

 

Lisätietoja

Katri Angeria
Asiakkuuspäällikkö
puh. 050 569 2553
katri.angeria@hdl.fi

Iiris Kivimäki
Varainhankinnan asiantuntija
puh. 050 582 6396
iiris.kivimaki@hdl.fi

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit