Anca Enache ihmisoikeusvaltuuskunnan jäseneksi

3.4.2020

Anca Enache.

Kehittämispäällikkö Anca Enache, Diakonissalaitos.

 

Eduskunnan oikeusasiamies on asettanut Ihmisoikeuskeskuksen ihmisoikeusvaltuuskunnan jäsenet toimikaudeksi 1.4.2020–31.3.2024. Diakonissalaitoksen edustajana valtuuskuntaan on valittu kehittämispäällikkö Anca Enache.

”Erityisesti nyt poikkeusaikana tarvitaan laajaa yhteistyötä perus- ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi. Ihmisoikeusvaltuuskunnalla on tässä työssä tärkeä ja keskeinen asema”, todetaan Ihmisoikeuskeskuksen tiedotteessa.

Ihmisoikeusvaltuuskunnan jäseneksi haki 135 asiantuntijaa yhteiskunnan eri sektoreilta. Valtuuskuntaan valittiin 38 jäsentä, jotka edustavat vahvaa perus- ja ihmisoikeusosaamista omalta alaltaan. Kokoonpanoon kuuluvat aina myös ylimpien laillisuusvalvojien, erityisvaltuutettujen ja Saamelaiskäräjien edustajat.

Kautensa aloittaneessa valtuuskunnassa on asiantuntemusta muun muassa oikeusvaltiokysymyksistä, vammaisten ihmisten oikeuksista, vanhusten oikeuksista, sosiaalisista oikeuksista, yritysten ihmisoikeusvastuusta, teknologiaan liittyvistä perus- ja ihmisoikeuskysymyksistä ja ilmastonmuutoksesta.

Valtuuskunnan puheenjohtajana toimii Ihmisoikeuskeskuksen johtaja Sirpa Rautio.

Ihmisoikeuskeskus on itsenäinen ja riippumaton asiantuntijavirasto, joka edistää perus- ja ihmisoikeuksiin liittyvää tiedotusta, koulutusta, kasvatusta ja tutkimusta sekä perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista yleisesti.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: