Arvojohtaja-podcast: Pekka Haavisto

13.12.2023

Pekka Haavisto on pitkän linjan kansanedustaja, Vihreän liiton perustaja ja moninkertainen ministeri. Hän on myös toiminut rauhanneuvottelijana lukuisissa kansainvälisissä konflikteissa. Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiökonserni, joka on toiminut rohkeasti ihmisarvon puolesta jo yli 156 vuoden ajan. Presidentti jos kuka on arvojohtaja. Siksi Arvojohtaja-podcastissa puhumme arvoista, eli siitä mikä meitä elämässä oikeasti ohjaa.

Punaisella pohjalla teksti Arvojohtaja - Pekka Haavisto. Kuvan oikeassa laidassa mustavalkoinen kuva, jossa toimittaja Kimmo Ohtonen ja poliitikko Pekka Haavisto.

Miten Pekka Haaviston arvot ovat aikojen saatossa muuttuneet? Millaisia muistoja hänellä on 16-vuotiaana tehdystä interrail-matkasta, joka vei Euroopan halki Ranskasta Romaniaan? Miten voi toimia omien arvojensa mukaan, kun keskustelukumppanina on hirmuhallitsija ja käynnissä rauhanneuvottelut? Mistä tietää, ovatko omat arvot oikeita?

“Rauhan rakentamisessa on usein kyse kovista asioista. Kun etsitään keskitietä, kaikki tuntevat hetken aikaa olevansa häviäjiä”, Haavisto sanoo puhuessaan tehtävästään rauhanneuvottelijana.

“Kun vastakkain on kaksi itsensä heikoksi tuntevaa, eivät osapuolet tarvitse enempää tukea vaan jonkun, joka näkee molempien hädän ja ahdingon ja pyrkii löytämään ratkaisuja.”

Arvojohtaja-podcastin juontaa toimittaja ja tietokirjailija Kimmo Ohtonen, ja mukana on myös näkökulmia ja kysymyksiä Diakonissalaitoksen palveluissa ja toiminnassa olevilta ihmisiltä eri puolilta Suomea.

Kuuntele Pekka Haaviston haastattelu alta YouTubesta, Spotifystä tai Apple Podcasts -palvelusta. Lataa jakson litterointi pdf-tiedostona täältä.

 

Kaikki Arvojohtaja-podcastin jaksot
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: