Arvojohtaja-podcast: Alexander Stubb

21.12.2023

Tohtori, professori Alexander Stubb on toiminut meppinä Euroopan parlamentissa sekä Suomessa ministerinä moneen otteeseen – myös pääministerinä. Sen jälkeen hän on työskennellyt Euroopan investointipankissa sekä EU-yliopiston johtajana. Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiökonserni, joka on toiminut rohkeasti ihmisarvon puolesta jo yli 156 vuoden ajan. Presidentti jos kuka on arvojohtaja. Siksi Arvojohtaja-podcastissa puhumme arvoista, eli siitä mikä meitä elämässä oikeasti ohjaa. 

Punaisella pohjalla teksti Arvojohtaja - Alexander Stubb. Kuvan oikeassa laidassa mustavalkoinen kuva, jossa toimittaja Kimmo Ohtonen ja poliitikko Alexander Stubb.

Onko Alexander Stubb voinut aina toimia arvojensa mukaisesti? Ovatko hänen arvonsa muuttuneet vuosien varrella? Millaiset eväät elämään hän sai nuoruuden urheiluharrastuksesta? Millainen hän on johtajana?

“Elämässä voi tehdä paljon töitä, mutta aika paljon on myös onnesta kiinni”, Stubb sanoo. “Elämä on myös täynnä epäonnistumisia. Ei silti pidä katkeroitua ja luovuttaa, vaan pitää kiinni sinnikkyydestä.”

“Psykologi Adam Grantin yksi ajatus on: jos olet väärässä, olet oppinut jotain – se on saavutus. Meillä se menee päin vastoin. Jos olet väärässä, siitä rankaistaan ja muistutetaan. Politiikassa joutuu usein ottamaan jyrkkiäkin kantoja ja puolustamaan omia virheitään. Voisimme tässä olla armollisempia. Esimerkiksi akateemisessa maailmassa nimenomaan pyritään löytämään oikeita vastauksia virheiden kautta.”

Arvojohtaja-podcastin juontaa toimittaja ja tietokirjailija Kimmo Ohtonen. Mukana on myös näkökulmia ja kysymyksiä Diakonissalaitoksen palveluissa ja toiminnassa olevilta ihmisiltä eri puolilta Suomea.

Kuuntele Alexander Stubbin haastattelu alta YouTubesta, Spotifystä tai Apple Podcasts -palvelusta. Lataa jakson litterointi pdf-tiedostona täältä.

 

Kaikki Arvojohtaja-podcastin jaksot
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: