Diakonissalaitoksen liiketoiminnan johtaminen ja kehittäminen uudistuvat 

5.4.2022

Diakonissalaitos on yhteiskunnallinen yritys, joka tuottaa monipuolisia sosiaali- ja terveyspalveluja erityisryhmien tarpeisiin valtakunnallisesti. Diakonissalaitokseen kuuluva Rinnekoti ja säätiön omistamat Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy ja Caritas Palvelut Oy yhdistyvät yhden liiketoimintajohdon alle 1.4.2022 alkaen.  

Lasiovi, jossa logo Diakonissalaitos. Diakonissalaitoksen sote-palvelut uudistuvat.

 

”Johtamisjärjestelmän uudistaminen on osa strategiamme toimeenpanoa. Haluamme lisätä toimintamme vaikuttavuutta ja laatua sekä parantaa taloudellista kannattavuutta. Tavoitteenamme on tuottaa parempaa johtamista ja arkea niin henkilöstölle kuin asiakkaille”, sanoo Diakonissalaitoksen konsernin toimitusjohtaja Olli Holmström. 

Diakonissalaitoksen liiketoiminta tarjoaa jatkossa palveluja erilaista tukea tarvitseville lapsille ja nuorille, ikääntyneille, kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille, vaikeavammaisille, monisairaille, riippuvuushäiriöisille sekä asunnottomille. Palvelut kunta-asiakkaille ja palvelujen käyttäjäasiakkaille jatkuvat kuten ennenkin, vaikka niitä johdetaan nyt uudella organisaatiolla.  

”Johtamisjärjestelmän uudistamisella lisätään asiakaslähtöisyyttä tuomalla monipuolinen osaamisemme lähemmäksi asiakkaita ja samalla parannetaan palvelujamme. Tavoitteenamme on olla vaikuttava ja valtakunnallinen sote-palvelujen tuottaja kaupungistuvan Suomen erityistä tukea tarvitsevien hyväksi”, kiteyttää sosiaali- ja terveyspalveluiden liiketoimintajohtaja Leila Rutanen.

Uusi liiketoiminnan johtoryhmä nimetty 

Diakonissalaitoksen sote-palvelujen liiketoiminnan johtoryhmään on nimetty liiketoimintajohtaja Leila Rutasen (pj) lisäksi palveluliiketoimintajohtajat Tuija Åstedt, Veli-Pekka Karri ja Hanna Ekman, asiakkuus- ja myyntijohtaja Jaana Laaksonen, viestintä- ja markkinointijohtaja Taina Rönnqvist, talousjohtaja Pekko Sivén, henkilöstöjohtaja Mari Rautiainen, lakiasiainjohtaja Pirkka Saarinen sekä strategia ja teknologiajohtaja Antti Lavi. Liiketoiminnan johtoryhmän assistenttina toimii Tiina Knape. 

Aluemalli uudistaa johtamista 

Palveluliiketoimintaa johdetaan jatkossa alueellisesti, kolmella eri maantieteellisellä alueella. Alueellisen johtamisen tavoitteena on vastata sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamiseen ja palvella uusia hyvinvointialueita entistä paremmin. Tavoitteenamme on tuottaa laadukasta asiakas- ja henkilöstökokemusta.   

“Yhtenäisenä liiketoimintana kykenemme entistä paremmin rakentamaan luottamusta, osallisuutta ja toimijuutta vahvistavia yhteisöjä ja luomaan hyvinvoivia ja kehittyviä tulevaisuuden työyhteisöjä, jotka kykenevät tarjoamaan vaikuttavia palveluja kaupungistuvan Suomen erityistarpeisiin”, kertoo Rutanen.  

 

Median yhteydenotot ja haastattelupyynnöt:  

Taina Rönnqvist, viestintä- ja markkinointijohtaja taina.ronnqvist@hdl.fi, 044-762 1992 

 

Palvelualueen johtajien vastuut ovat seuraavat:

HUOM: Sähköpostiosoitteet ovat rinnekodit.fi -loppuisia 1.2.2023 alkaen

Alue 1: HelsinkiPalveluliiketoimintajohtaja Tuija Åstedt

Ikääntyvien ja monisairaiden palvelut: Johanna Arppe, 050 401 8719, johanna.arppe@hoiva.fiHelsingin alueen työllistymisen ja osallisuudet yksiköt (Helsingin alue) sekä Autismikirjon työllistymisen ja osallisuuden palvelut koko maa: Satu Granberg, 041 506 1242, satu.granberg@rinnekoti.fiKehitysvammaisten palvelut: Essi Rasehorn, 044 750 9763, essi.raasehorn@rinnekoti.fiLasten ja nuorten palvelut: Kirsi Laaksonen, 050 395 5996, kirsi.laaksonen@hdl.fiLasten ja nuorten palvelut: Sanna Soukkio, 050 502 7591, sanna.soukkio@hdl.fiMonisairaiden, Asunto ensin -asiakkaiden ja riippuvuushäiriöisten palvelut: Minna Kiviaho, 050 502 7574, minna.kiviaho@hoiva.fi

Alue 2: Espoo, Vantaa, Kauniainen ja pääkaupunkiseudun kehyskunnatPalveluliiketoimintajohtaja Veli-Pekka Karri

 Kehitysvammapalvelut ja ikääntyvien palvelut: Annika Varis, 040 626 1235, annika.varis@rinnekoti.fiKehitysvammapalvelut: Mirikle Nousiainen, 040 480 7053, mirikel.nousiainen@rinnekoti.fiKehitysvammapalvelut: Taru Salmi, 040 485 0319, taru.salmi@rinnekoti.fiLasten ja nuorten palvelut sekä terveydenhuollon asiantuntijat: Marjut Kaija, 0400 709 935, marjut.kaija@rinnekoti.fiLasten ja nuorten palvelut, Pirjetta Salomäki, 050 310 6466, pirjetta.salomaki@rinnekoti.fi

Alue 3: Muu SuomiPalveluliiketoimintajohtaja Hanna Ekman

 Vaikeavammaisten palvelut: Taru Åkerfelt, 040 663 4799, taru.akerfelt@rinnekoti.fiIkääntyvien palvelut: Jonna Tuomikoski, 044 468 4385, jonna.tuomikoski@caritaslaiset.fiKehitysvammaisten sekä lasten ja nuorten palvelut: Seija Niinivaara-Kunttu, 050 447 3299, seija.niinivaara-kunttu@rinnekoti.fiLasten ja nuorten palvelut: Tarja Siivonen, 040 749 8574, tarja.siivonen@rinnekoti.fiKehitysvammaisten perhehoito: Iivi Koivu, 040 719 6520, iivi.koivu@rinnekoti.fi

 

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: