Diakonissalaitos ja Solidate yhteistyöhön: Ainutlaatuinen työsuhde-etu katkaisee ylivelkaantumiskierteen

7.6.2022

Diakonissalaitos on sopinut Solidate Oy:n kanssa yhteistyöstä, jonka tavoitteena on tukea työntekijää talouden hallinnassa ja tarvittaessa auttaa taloudellisen tasapainon saavuttamisessa Solidate Oy:n myöntämän Järjestelylainan avulla. Työsuhde-etu on tarjolla koko konsernin henkilöstölle. Diakonissalaitos on merkittävä työnantaja, joka työllistää noin 3200 työntekijää.

 

Solidate ratkaisee yksityishenkilöiden ylivelkaantumista ainutlaatuisella mallilla. Malliin liittyy tukea, neuvontaa, vakuudettomien lainojen lunastaminen velkojilta markkinahintaan ja velan maksu takaisin henkilön elämäntilanne huomioiden, maksukykyyn sovitetuin lainaehdoin. Tästä mallista on kehitetty edelleen työnantajille tarjottava räätälöitävä henkilöstöpalvelu yhteistyössä muun muassa Tradekan kanssa.

Talous kuntoon järjestelylainalla

Järjestelylainan täsmälliset ehdot ja rahoitus on sovittu Diakonissalaitoksen ja Solidaten välillä. Ehdot on laadittu niin, että ne kannustavat hoitamaan kohtuuhintaisen lainan säntillisesti. Työnantajana Diakonissalaitos ei ole millään lailla mukana itse neuvonnan tai avun tarjoamisessa, vaan se hoituu täysin Solidaten kautta.

”Diakonissalaitos haluaa olla vastuullinen työnantaja ja huolehtia myös niistä työntekijöistään, joilla on taloudellisia vaikeuksia”, kertoo Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström.

”Kyse on työsuhde-edusta ja työnantajan tarjoamasta palvelusta, jolla halutaan edistää henkilöstön hyvinvointia. Palvelu perustuu luottamukseen ja toimii täysin anonyymisti. Meille ei työnantajana välity tietoa palvelua käyttävistä henkilöistä, Holmström jatkaa.

“Tämä on tärkeää, jotta työntekijät rohkaistuvat palvelun käyttöön, jos oman talouden kanssa on haasteita. Uskomme, että tämä palvelu parantaa motivaatiota ja siten myös työn tekemisen edellytyksiä”.

Solidate on kehittänyt aktiivisesti palveluaan vastaamaan työelämän muuttuviin tarpeisiin niin, että malli on sekä työntekijöiden että työnantajan näkökulmasta hyödyllinen ja samalla kannattavaa liiketoimintaa.

”Ei saa kuitenkaan unohtaa sitä, että samalla autamme ihmisiä epätoivosta elämään: ylivelkaantumisensa ratkaissut työntekijä on usein onnellisempi työssään, ja myös muu arki sujuu jouhevammin, kun solmussa olevat raha-asiat eivät pyöri mielessä. Asialla on suuri yhteiskunnallinen merkitys”, arvioi Solidaten toimitusjohtaja Harry Nyroos.

 

Lisätietoja

Diakonissalaitos
toimitusjohtaja Olli Holmström, 050 4836313, olli.holmstrom@hdl.fi
lakiasiainjohtaja Pirkka Saarinen, 050 5478032, pirkka.saarinen@hdl.fi

Solidate Oy
toimitusjohtaja Harry Nyroos, 040 5030812, harry.nyroos@solidate.fi

Lue lisää Solidate Oy:stä


Työntekijämäärä korjattu 10.4.2024

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: