Me tuemme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita! 

25.9.2023

Tänään 25.9. vietetään YK:n kestävän kehityksen liputuspäivää. Sen kunniaksi myös meillä Diakonissalaitoksen Helsingin korttelissa liehuu SDG-lippu. Liputtamalla haluamme osoittaa sitoutumisemme YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseen.  

Kestävän kehityksen tavoitteet -lippu.

Tasan kahdeksan vuotta sitten YK:n jäsenmaat yhdessä hyväksyivät kestävän kehityksen tavoitteita (Sustainable Development Goals) edistävän Agenda 2030 -ohjelman. Myös Suomi osana kansainvälistä yhteisöä sitoutui tavoitteisiin, joiden avulla halutaan turvata nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet. Kansallisten valtioiden lisäksi myös lukuisat yhteisöt ja yritykset ovat ottaneet tehtäväkseen tavoitteiden edistämisen.

”On hyvin luontevaa, että myös Diakonissalaitoksen yhteiskunnallinen säätiökonserni edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteita omassa toiminnassaan. Agenda 2030-ohjelman kantava periaate ”ketään ei jätetä jälkeen” on arvojemme ja työmme ytimessä. Teemme työtä kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ja erityistä tukea tarvitsevien ihmisten tilanteen parantamiseksi niin kotimaassa kuin kansainvälisesti”, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Laura Niemi kertoo.

Kohti kestävämpää ja oikeudenmukaisempaa tulevaisuutta

Vastuullisuusohjelmassamme olemme sitoutuneet edistämään yhdeksää YK:n kestävän kehityksen tavoitetta. Niistä suurin osa liittyy sosiaaliseen kestävyyteen.  Viiden teeman avulla haluamme  

  • vahvistaa ihmisten luottamusta toisiinsa, yhteisöihin, yhteiskuntaan sekä tulevaisuuteen. 
  • lisätä asiakkaidemme ja toiminnassa mukana olevien henkilöiden itsemääräämisoikeutta
    ja vaikuttamismahdollisuuksia omaan elämäänsä, yhteisöön ja yhteiskuntaan. 
  • olla yhdenvertainen ja syrjimätön yhteisö, jossa jokainen ihminen on samanarvoinen juuri sellaisena kuin on. 
  • tarjota työntekijöillemme turvallisen, yhdenvertaisen työpaikan, jossa jokaisen on mahdollisuus ylläpitää ja kehittää osaamistaan sekä voida hyvin. 
  • edistää ilmasto- ja ympäristötavoitteita kaikessa toiminnassamme. 

”Vastuullisuustyötä tehdessämme olemme ymmärtäneet, että kaikki kestävän kehityksen tavoitteet liittyvät vahvasti toisiinsa. Esimerkiksi sosiaaliset kysymykset ovat keskeisessä roolissa ympäristöön ja ilmastoon liittyvien tavoitteiden saavuttamisessa. Ekologinen kestävyys ei ole mahdollista, jos ei samalla ratkaista eriarvoisuuteen liittyviä kysymyksiä tai kaikki eivät saa ääntään kuuluviin yhteiskunnassa”, Niemi sanoo. 

Nyt Agenda 2030 -ohjelma on puolivälissä ja vaarana on, että tällä vauhdilla tavoitteet jäävät saavuttamatta. Tämä on huolestuttava uutinen. Meillä ei ole varaa epäonnistua tavoitteissa, joiden avulla turvataan parempi tulevaisuus meille kaikille, mutta erityisesti tuleville sukupolville. Me Diakonissalaitoksella olemme sitoutuneet edistämään tavoitteita. Tehtävää on paljon ja tarvitsemme vastuullisuustyöhön kaikki mukaan, niin henkilöstön, asiakkaat ja sidosryhmät. 

Hyvää SDG-liputuspäivää! 

 

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: