Nuoren ääni: NUOTTI-valmennus auttoi suunnan löytämisessä

10.4.2024

NUOTTI-valmennus tukee vuosittain tuhansia nuoria kohti opiskelu- ja työpolkuja. Yksi näistä nuorista on Elina, joka aloitti valmennuksen viime vuoden maaliskuussa. ”Olen ikuisesti kiitollinen, että pääsin NUOTTI-valmennukseen”, hän kirjoittaa.  

Oli maaliskuu 2023, kun menin ensimmäisen kerran NUOTTI-valmennukseen. Olin todella ahdistunut, enkä nähnyt tulevaisuuttani valoisana. Olin valmennukseen mennessä hiukan skeptinen: miten tämä voisi auttaa minua. Valmentaja huomasi ahdistukseni ja hän lupasi, että minusta tulee vielä valmennuksen lopussa eri ihminen. Ja niin tosiaan tapahtui! 

Olen saanut NUOTTI-valmennuksesta apua elämänhallintaan sekä työhön ja opiskeluun liittyvissä asioissa. Sain apua esimerkiksi kouluun hakemisessa ja vinkkejä siihen, mikä olisi mieluisa työpaikka itselleni. Nuotti-valmennus auttoi myös ahdistuksen ja stressin hallintaan valtavasti.  

Nyt vuonna 2024 valmennuksen loputtua olen hakemassa media-alalle ja tulevaisuus on paljon valoisampi. Myös ahdistukseni on hellittänyt lääkkeiden ja hyvien neuvojen myötä, joita valmentaja antoi. Olen ikuisesti kiitollinen, että pääsin NUOTTI-valmennukseen. 

NUOTTI-valmennus on toimiva ratkaisu nuorten syrjäytymiseen

NUOTTI-valmennus voi olla monelle nuorelle korvaamaton apu. Se on hyvä etenkin niille nuorille, jotka tarvitsevat tukea esimerkiksi silloin, kun eivät tiedä, mitä elämältään haluavat. Nuotti-valmentajat auttavat löytämään itselleen oikean suunnan sekä tukevat töihin ja kouluun hakemisessa.   

Valmennuksessa parasta oli se, että oli joku henkilö, joka kuunteli ja auttoi joka viikko. Ei ole asiaa tai kysymystä, jossa valmentaja ei olisi osannut auttaa. Hän myös kannusti ja motivoi minua tosi paljon eri asioissa.  

Toivon, että NUOTTI-valmennus olisi mahdollinen kaikille nuorille, jotka kaipaavat tukea tulevaisuuden suunnitteluun. Monet nuoret, itseni mukaan lukien, ovat valmennuksen jälkeen varmempia siitä, mikä oma juttu voisi olla. 

Tekstin on kirjoittanut nuori, Elina Olkkonen


Tervetuloa kuulemaan lisää nuorten ajatuksia: Nuorten ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn -brunssitilaisuus, 26.6. Porissa. Lisätietoja ja ilmoittautumiset.

Valmentajan kokemus NUOTTI-valmennuksesta 

Diakonissalaitoksen kannanotto NUOTTI-valmennuksesta

Mikä on NUOTTI-valmennus? 

Kelan tietoa NUOTTI-valmennuksesta 

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: