Nuorten hätähuuto: lopettakaa hazaroiden kansanmurha!

6.10.2022

Lauantaina 8.10. osoitetaan mieltä maailmanlaajuisesti hazaroihin kohdistettua väkivaltaa vastaan. Diakonissalaitoksen nuorten aikuisten Olohuoneen nuoret osallistuvat joukolla mielenosoitukseen. Monet nuorista ovat itse hazaroita.

Teksti: #StopHazaraGenocide.

#Stophazaragenocide-mielenosoitus järjestetään lauantaina 8.10.2022 klo 14.00 eduskuntatalon edessä.

Sysäyksen mielenosoitukselle antoi viime perjantainen itsemurhaisku hazaroiden asuma-alueella Kabulissa. Iskun kohteena ollut kansalaisopisto valmentaa miehiä ja naisia yliopistojen ja muiden oppilaitosten pääsykokeisiin. YK:n mukaan iskun pääasiallisina uhreina olivat tytöt ja nuoret naiset. Iskussa kuoli useimpien lähteiden mukaan 53 hazaranuorta, suurin osa heistä tyttöjä.

Hazarat ovat Afganistanin syrjityin ja vainotuin vähemmistö. Pommi-iskut hazaroita vastaan ovat jatkuneet Afganistanissa jo vuosikymmeniä.

”Tuntuu siltä kuin se olisi tapahtunut minulle”, nuoret sanovat

”Tämän kansanmurhan pitää loppua, mutta meillä ole mitään keinoa lopettaa sitä! Meillä on vain puhelimet ja niillä olemme jakaneet #stophazaragenocide hashtagia. Sitä on jaettu jo neljä miljoonaa kertaa ja nyt media alkaa vihdoinkin kirjoittaa tästä.”

”Kerromme väkivallasta. Se on koskettanut kaikkia: sisareni kuoli bussi-iskussa tai opettajani käyttäytyi syrjivästi, koska olen hazara.”

”Haluamme, että ihmiset tietäisivät, mitä tapahtuu. Miksi kukaan ei puhu hazaroiden sorrosta?”

Suomi voisi auttaa

Nuorten mukaan Suomi voisi auttaa hazaroita tulemaan kuulluiksi YK:ssa.

”Toivomme, että päättäjät puhuisivat meistä niin kuin ihmiset, ei niin kuin poliitikot. Toivomme, että meitä kuullaan ja että tämä kansanmurha tunnustetaan.”

 #Stophazaragenocide-mielenosoitus järjestettiin lauantaina 8.10.2022 klo 14.00 eduskuntatalon edessä. Olohuone on 18-25 -vuotiaille, alaikäisenä Suomeen ilman huoltajaa tulleille nuorille tarkoitettu matalan kynnyksen kohtaamispaikka Helsingin Kalliossa. 

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: