Sanoma Oyj tukee syrjäytymisvaarassa olevia Vamos-nuoria korona-aikaan

3.11.2020

Nuori mies ja nainen ajavat polkupyörällä.

Sanoma Oyj:n hallitus on osoittanut yhteensä 60 000 euroa Diakonissalaitoksen Vamos-työhön syrjäytymisvaarassa olevien nuorten parissa.

Diakonissalaitoksen Vamoksessa nuori saa turvallisen ammattilaisen, valmentajan, joka tukee nuorta pääsemään tavoitteisiinsa kohti koulutusta, työtä ja oman elämän hallintaa. Nuorille Vamos saattaa olla ensimmäinen paikka, jossa työntekijä kohtaa nuoren kokonaisvaltaisesti ja jossa nuori voi asettaa tavoitteet tilanteensa muuttamiseksi. Usein lähdetään liikkeelle pienistä asioista.

Sanoma Oyj:n hallitus haluaa lahjoituksellaan tukea toimintaa, joka estää nuorta jäämästä yksin yhteiskunnan reunamille.

Vamos on Diakonissalaitoksen työtä 16-29-vuotiaiden parissa, jotka ovat jääneet työn tai koulutuksen ulkopuolelle. Toiminta starttasi 12 vuotta sitten Helsingissä muutaman työntekijän voimin. Vamos-työtä on jo 13 paikkakunnalla. Nuoria tulee Vamos-työn piiriin vuosittain yli 2000. Työtä tehdään nuorten tarpeista käsin. Vamoksessa moni saa myös käytyä peruskoulun loppuun ja päästötodistuksen. Työkokeiluissa eri yrityksissä nuoria on oppimassa työtä ja työelämätaitoja.

Vamos-palvelut ovat osa Diakonissalaitoksen konsernin toimintaa. Diakonissalaitos on toiminut jo yli 150 vuotta kaikkein haastavimmassa asemassa olevien ihmisten kanssa.

Tässä linkki Vamoksen verkkosivulle

 

Lisätietoja:

Iiris Kivimäki
Varainhankinnan asiantuntija
050 582 6396

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: