Sanoma Oyj tukee syrjäytymisvaarassa olevia Vamos-nuoria

Sanoma Oyj:n hallitus on osoittanut vuosina 2020 ja 2021 yhteensä 90 000 euroa Diakonissalaitoksen Vamos-työhön syrjäytymisvaarassa olevien nuorten parissa.

Nuori mies ja nainen ajavat polkupyörällä.

Diakonissalaitoksen Vamoksessa nuori saa turvallisen ammattilaisen, valmentajan, joka tukee nuorta pääsemään tavoitteisiinsa kohti koulutusta, työtä ja oman elämän hallintaa. Nuorille Vamos saattaa olla ensimmäinen paikka, jossa työntekijä kohtaa nuoren kokonaisvaltaisesti ja jossa nuori voi asettaa tavoitteet tilanteensa muuttamiseksi. Usein lähdetään liikkeelle pienistä asioista.

Sanoma Oyj:n hallitus haluaa lahjoituksillaan tukea toimintaa, joka estää nuorta jäämästä yksin yhteiskunnan reunamille.

Vamos on Diakonissalaitoksen työtä 16-29-vuotiaiden parissa, jotka ovat jääneet työn tai koulutuksen ulkopuolelle. Toiminta starttasi 14 vuotta sitten Helsingissä muutaman työntekijän voimin. Vamos-työtä on jo 11 paikkakunnalla. Nuoria tulee Vamos-työn piiriin vuosittain yli 2000. Työtä tehdään nuorten tarpeista käsin. Vamoksessa moni saa myös käytyä peruskoulun loppuun ja päästötodistuksen. Työkokeiluissa eri yrityksissä nuoria on oppimassa työtä ja työelämätaitoja.

Vamos-palvelut ovat osa Diakonissalaitoksen konsernin toimintaa. Diakonissalaitos on toiminut jo lähes 155 vuotta kaikkein haastavimmassa asemassa olevien ihmisten kanssa.

Tässä linkki Vamoksen verkkosivulle

 

Lisätietoja:

Iiris Kivimäki
Varainhankinnan asiantuntija
050 582 6396

 

Artikkeli on julkaistu  3.11.2020 ja sitä on päivitetty tammikuussa 2022.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: