Tarinoita Helsingin Diakonissalaitoksesta

Helsingin Diakonissalaitoksen 150 vuosikymmeneen liittyy tuhansia tarinoita. Niistä 14 on kuunneltavissa lyhyinä tarinoina. Yksi tarinoista kertoo Isoisän testamentista. Siinä keskeisenä henkilönä on kuvassa oleva sisar Cecilia Blomqvist.

Tarinoita Helsingin Diakonissalaitoksesta

 

Kiinnostaisiko tietää, mikä se Isoisän testamentti on? Entä, kuinka Diakonissalaitoksen talousongelmia selätettiin 1800-luvun lopulla? Mielenkiintoista voisi olla myös, mitä sisar kuuli viiksien alta.

Näitä tarinoita Helsingin Diakonissalaitoksesta on yksi jokaiselta vuosikymmeneltä, 1870-luvulta 2000-luvulle. Tarinoiden lukijoina ovat laitoksen vapaaehtoinen Olli sekä museon vapaaehtoisina toimineet Eeva ja Riitta.

Kuuntele diakonissalaitoksen tarinoita

Seinätön museo

Tarinat ovat osa Seinätöntä museota. Tällä Suomen museoliiton luomalla ohjelma-alustalla on tarjontaa kymmenistä museoista. Diakonissalaitoksen tuottamiin ohjelmiin pääset tältä sivulta.

 

Alppikatu
Tietoa Alppikadun rakennuksista ja niiden yksityiskohdista sekä rakennukset postikortteina.

Linkit ohjelmiin: Alppikatu, Talotarkkailu, Korttelikortit

 

Sisaret ja sisällissota 1918

Ohjelma kertoo sisällissodan aikaisesta tilanteesta: osa Diakonissalaitoksen sisarista työskenteli valkoisten puolella, osa punaisten valtaamassa Suomessa.

Tästä sisarten Suomeen vuonna 1918

 

Sisar Edith

Sisar Edith Sjösten kulki valkoisten joukkojen mukana Vaasasta taistelurintamille Keski-Suomeen ja Savoon, sekä lopputaisteluihin Lammin seudulle. Myöhemmin hän työskenteli punaisten vankileirillä Tammisaaressa. Siellä hän alkoi ymmärtämään myös punaisten näkökantoja.

Edithin tarinaan pääset tästä

 

Diakonissat 1918

Syyskuussa 1918 vihittiin 15 koesisarta diakonissoiksi. Ohjelma kertoo heidän elämäntarinansa kautta Suomen kehityksestä. Näiden sisarten yhteenlasketun elinkaaren pituus on vuodesta 1869 vuoteen 1980.

Diakonissat 1918 avautuu tästä

 

Tästä Diakonissalaitoksen historia-sivulle

 

Kirjoittaja Jaana af Hällström työskentelee Diakonissalaitoksen viestinnässä asiantuntijana ja laitoksen historiaan erikoistuneena intendenttinä.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: