Tietosuojaseloste selkokielellä on vastuullisuusteko

28.1.2021

Diakonissalaitos on julkaissut tietosuojaselosteet selkokielellä suomeksi ja ruotsiksi, ja lisäksi ne niitä tuetaan kuvakommunikaatiolla. Selkokielinen tietosuojaseloste on vastuullisuusteko.

Nainen piiloutuu kämmenensä taakse. Ele on selkokielinen, tarkoittaen kieltoa.

 

”Myös heikoimmassa asemassa olevilla ihmisillä on oltava mahdollisuus tietää miten heidän tietojaan käsitellään ja miten he voivat tarkistaa tietonsa”, muistuttaa Diakonissalaitoksen tietosuojavastaava Leenamaija Sipponen.

Selkokielinen tietosuojaseloste

Vastuullisuusohjelmassamme sitouduimme edistämään selkokieltä ja saavutettavuutta. ”Tietosuojaselosteiden valmistaminen selkokielellä ja kuvakommunikaatiolla tuettuna on yksi teoistamme. Olen iloinen, että saimme materiaaleillemme Selkokieli ja Lättläst -tunnukset. Myös englanninkielinen versio on tuettu kuvakommunikaatiolla ja pyritty tekemään kieleltään selkeäksi”, kertoo viestintäpäällikkö Taina Rönnqvist.

Kansainvälistä tietosuojan päivää vietetään torstaina 28.1.2021. Euroopan neuvoston aloitteesta vuonna 2006 syntynyttä Tietosuojapäivää vietetään nykyään eri puolilla maailmaa, Euroopan lisäksi mm. Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Teemapäivänä tietosuojan puolesta kampanjoivat niin tietosuojaviranomaiset kuin muutkin julkishallinnon tahot.

Selkokeskus myöntää Selkotunnuksen ja LL-Center myöntää ruotsinkielisen Lättläst -tunnuksen.
Tässä linkki Selkokeskuksen -sivulle.

 

Tutustu selkokielisiin selosteisiin tästä linkistä

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: