Yritykset tarjoavat Vamosnuorille mahdollisuuksia työelämään!

Kolme nuorta keskustelee keskenään. Taustalla merimaisema.

 

Yritysyhteistyö antaa Diakonissalaitoksen Vamos-nuorille kokemuksia työelämästä, ideoita uralle ja omaan koulutukseen. Yritysten ja valmentajien avulla nuoren usko omiin kykyihin ja toivo tulevasta ovat kasvaneet. Vamoksessa on autettu nuoria tutustumaan eri ammatteihin. Useilta työpaikoilta on käynyt työntekijöitä kertomassa omasta työstään ja koulutuksestaan nuorille. Nuoret ovat myös vierailleet työpaikoilla.

 

Yritysyhteistyöstä kertovalla videolla ovat mukana  Ravintolakolmio, Nordic Healthcare Group sekä Taloustaitohankkeen yhteistyökumppanit Nordea ja OP. Yksi taloustaitojen yhteistyökumppaneista on myös Danske Bank.

Yritysyhteistyö ja vastuullisuus

Vamoksen kanssa yhteistyöhön lähteneet yritykset toteuttavat omaa vastuullisuustyötään. Sen tavoitteena on ehkäistä nuorten syrjäytymistä tai vähentää esimerkiksi koulupudokkuutta. Vamoksen ja pankkien yhteistyö on pankin mukaan esimerkiksi madaltanut nuoren kynnystä hakea apua pankista.

Yrityksille työ nuorten parissa merkitsee myös merkityksen lisääntymistä omaan työhön ja jopa omien asenteiden muutosta. Yritysyhteistyö järjestöjen kanssa luo konkretiaa yritysten vastuullisuusohjelmiin. Lisäksi esimerkiksi raha- ja tuotelahjoitukset ovat antaneet hyvän kanavan yrityksille olla mukana tukemassa nuoria.

Tällä videolla lisää yritysyhteistyöstä.

Videon on tuottanut Logged in-dokumenttisarjan tekijä Sami Kieksi.

Vamos on Diakonissalaitoksen työtä 16-29-vuotiaiden parissa, jotka ovat jääneet työn tai koulutuksen ulkopuolelle. Toiminta starttasi 11 vuotta sitten Helsingissä muutamalla työntekijällä. Tänä päivänä toimimme 9 paikkakunnalla. Nuoria tulee työn piiriin yli 2000 vuosittain. Nuorten parissa työskentelee 80 työntekijää. Vamoksessa jokainen nuori saa turvallisen aikuisen, joka kulkee rinnalla kohti koulutusta ja työtä. Yli puolet Vamoksessa olleista nuorista on päässyt työ- tai opiskelupoluille.

 

Vamos-palvelut ovat osa Diakonissalaitoksen konsernin toimintaa. Diakonissalaitos on toiminut jo yli 150 vuotta kaikkein haastavimmassa asemassa olevien ihmisten kanssa. Työ alkoi kulkutautisairaalan perustamisesta.

 

Kiinnostaisiko yritysyhteistyö? Lue lisää!

 

Lisätietoja

Iiris Kivimäki
Varainhankinnan asiantuntija
puh. 050 582 6396
iiris.kivimaki@hdl.fi

 

Artikkeli on julkaistu 1.4.2020 ja sitä on päivitetty maaliskuussa 2022.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: