Korennon kierros

Lakiston esteetön luontopolku Lakistonjoen varressa. Paikka houkuttelee pysähtymään ja nauttimaan.

Tervetuloa esteettömälle luontopolulle, joka kulkee Lakistonjoen varressa  Pohjois-Espoon Lakistossa. Reitin kruunaa jylhä kallionäkymä joen varrella. Kallion juurella on taukopaikka. Alueella on tunnistettu 22 lajia sudenkorentoja. Niistä on polun nimi “Korennon kierros” saanut inspiraationsa.

Aloitus
Alajyrkäntie, 02980 Espoo.
Vaativan esteettömän polun alku Rinnekodintie 6, 02980 Espoo

Tutustu luontopolkuun virtuaalisesti!

Hiekkatie, jonka ympärillä metsää.

Reittikuvaus

Polku on 610 metriä yhteen suuntaan. Polku on suurimmalta osalta esteetön ja osan matkaa vaativa esteetön.  Vaativan esteettömän osuudet voi kokonaan välttää. Reitti on koko matkalta kovapintaista kivituhkaa ja noin 2 metriä leveää.

Esteettömällä osuudella pituuskaltevuus on enintään 8 % ja sivuttaiskaltevuus enintään 3%. Vaativalla esteettömällä osuudella pituuskaltevuus on noin 8-13% ja sivuttaiskaltevuus enintään 3%.

Videoupote luontopolusta

Luontopolun esteettömät palvelut

Polun taukopaikalla on puolikota, kaksi tulentekopaikkaa, kaksi pöytäryhmää ja roskikset. Joen läheisyydessä on näköalatasanne, jossa penkki. Taukopaikka on valaistu, muu reitti ei ole valaistu. Polun varrella on penkkejä. Polun molemmissa päissä on opaskartat.

Ennen kuin lähdet retkeilemään, huomioi nämä asiat:
Sade saattaa pehmittää polun pintaa, jolloin apuvälineillä kulku voi vaikeutua. Polun varrella ei ole vessaa. Muista aina tarkistaa ennakkoon, onko metsäpalovaroitus voimassa. Metsäpalovaroituksen aikana tulenteko on kielletty.

Puiset penkit ja laavu.

Saapuminen julkisilla kulkuvälineillä

Alueelle voi tulla bussilla 345. Alueen bussipysäkit eivät ole esteettömiä. Esteettömän luontopolun alkuun on lähimmältä bussipysäkiltä noin 350 metriä. Vaativan esteettömän luontopolun alkuun on lähimmältä bussipysäkiltä noin 200 metriä.  

Saapuminen autolla

Luontopolun molemmissa päissä on saattopaikka. Pysäköinti alueella on ilmaista. Alueella on runsaasti parkkipaikkoja. Esteettömiä parkkipaikkoja on 3 kpl Alajyrkäntiellä, josta polulle on noin 150 metriä. Vaativan esteettömän luontopolun lähin esteetön parkkipaikka on osoitteessa Rinnekodintie 9. Sieltä matkaa polulle on noin 200 metriä.

 

Opaskartta.

Lataa tästä reittikartta (pdf)

tai lue QR-koodi

QR-koodi.

Rahoittajat

  • Diakonissalaitos
  • Etelä-Suomen aluehallintovirasto
  • Hyvinvoiva Espoo-ohjelma
  • Espoon Kaupunki / Liikunnan ja Urheilun Tulosyksikkö
  • Metsä Group
  • Rinnetuki ry
  • Lions Club Espoo Pohjoinen
  • Partioaitta

Polun ylläpidosta vastaa Diakonissalaitos. Sen toimintaa on ollut Lakistossa vuodesta 1939 alkaen. Toiminta oli aluksi nimellä Rinnekoti, nykyisin palveluliiketoimintana Rinnekodit.