Ihmisen arvo

Helsingin Diakonissalaitoksen vuonna 2017 ilmestynyt 150-vuotishistoriateos kuvaa laitoksen toiminnan kehityskaaren 1800-luvulta alkaen. Kirjoittaja on historioitsija, FT Jyrki Paaskoski.

Muutokset muokkaavat toimintaa

Diakonissalaitoksen historia alkaa vuodesta 1867. “Ihmisen arvo – Helsingin Diakonissalaitos 150 vuotta” kuvaa kehityskaaren siitä, kuinka pienestä sairaalasta ja sisarkodista on kasvanut monipuolisia sosiaali- ja terveyspalveluja tarjoava yhteiskunnallinen konserni. Jyrki Paaskoski johdattaa lukijan 1860-luvun ankarista katovuosista seuraavan vuosisadan yhteiskunnallisiin kuohuihin. Sisällön pääpaino on toisen maailmansodassa ja sen jälkeisissä vuosissa. Viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana toiminnan muodot ovat muuttuneet, palvelut ovat monipuolistuneet ja nyt reagoidaan ketterästi yhteiskunnassa tapahtuviin muutoksiin.

Tiedustelut kirjasta Lisää Diakonissalaitoksen historiasta

“Nyt laitoksen täyttäessä 150 vuotta ollaan jälleen murroksen ja mahdollisesti myös uuden diakoniatyön vaiheen kynnyksellä. Vuosia valmisteltu sote-uudistus on valmistumassa ja se tulee vaikuttamaan myös Diakonissalaitoksen toimintaan.”

Jyrki Paaskoski

Diakonissalaitoksesta kirjoitettua