Tule sellaisena kuin olet ja milloin haluat.

“Seinätön museo” on avoinna kun itse niin haluat. Sisäänpääsyyn tarvitset vain älypuhelimen tai tabletin (tai pöytäkoneen). Tällä sivulla on linkki kahteen sisällissodasta 1918 sekä yhteen vuonna 1918 vihittyjen diakonissojen elämänurasta kertovaan ohjelmaan. Muita ohjelmia löydät tästä linkistä. Tervetuloa tutustumaan!

Seinätön museo on Suomen museoliiton tuottama ja Momeo Oy:n rakentama alusta. Käyntikohteina on kymmenien museoiden tuottamia ohjelmia.

Sisarten matkassa sisällissodassa

100 vuotta sitten käytyyn sisällissotaan voi tutustua Helsingin Diakonissalaitoksen sisarten kokemusten välityksellä. Ohjelmat ovat osa museossa esillä ollutta näyttelyä Edith Sjösten -sisaret ja sisällissota (13.4.-31.8.2018).

Hannan, Helgan, Ainan ja Emman sota

Ohjelmassa “Sisaret ja sisällissota 1918” on karttakooste Torniosta Tammisaareen ja Pietarista Paraisille.

Siirry ohjelmaan

Kahdella puolella

Sisar Edit Sjöstenin matkassa pääset valkoisten mukana rintamalle ja Tammisaaren punavankileirille. Oiva tilaisuus harjoitella toista kotimaista eli lukea alkuperäiskielellä eli ruotsiksi sisar Edithin päiväkirjamerkintöjä.

Siirry Edith Sjösten -ohjelmaan

Vuoden 1918 diakonissat ja muuttuva Suomi

Vuonna 1918 vihittyjen diakonissojen yhteenlaskettu elinkaari on niin pitkä, että se kattaa Suomen muuttumisen 1860-luvun nälkävuosista sata vuotta myöhemmin alkaneeseen hyvinvointiyhteiskunnan luomiseen.

Siirry Diakonissat 1918 -ohjelmaan