Diakonissalaitos ja Ravintolakolmio yhteistyöhön

8.10.2019

Yksi Messukeskuksen kolmesta yhteistyökumppanista on Vamos.

”Yhteistyö nuorten kanssa tarjoaa meille hyvän tavan osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun.” kertoo Ravintolakolmion partner Sami Hiltunen.

 

Diakonissalaitos ja Ravintolakolmio kokeilevat uusia varainhankinnan yhteistyömuotoja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten auttamiseksi. 

”Yhteistyö nuorten kanssa tarjoaa meille hyvän tavan osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun,” Ravintolakolmion partner Sami Hiltunen sanoo.

”Nuorten ja nuorten aikuisten syrjäytyminen ja putoaminen yhteiskunnan rattailta huolettaa myös meitä. Monet työntekijämme ja harjoittelijamme ovat nuoria, siksi valitsimme sosiaalisen vastuun hankkeemme juuri nuorten parista. Aloitimme kesällä 2019 yhteistyön Diakonissalaitoksen nuorten palveluiden parissa tukeaksemme omalta osaltamme nuorien kiinnipääsyä hyvään arkeen”, Hiltunen jatkaa.

Ravintolakolmio on vanha ja tunnettu toimija pääkaupunkiseudulla. Yhteistyö Ravintolakolmion ja Diakonissalaitoksen kanssa on monimuotoista.

“Meille yhteistyö Ravintolakolmion kanssa on todella tärkeää”, Vamoksen asiakkuuspäällikkö Katri Angeria sanoo. “Se mahdollistaa osaltaan sen, että tärkeä työmme nuorten parissa jatkuu.”

Vamos on Diakonissalaitoksen palvelu koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oleville nuorille. Vamos vähentää 16–29 -vuotiaiden nuorten syrjäytymistä ja auttaa nuoria kiinnittymään yhteiskuntaan, koulutukseen ja työhön. Vuonna 2018 Vamos-valmennuksessa oli yli 2300 nuorta, jotka saivat apua arjessa pärjäämiseen, asumiseen, koulu- ja työasioihin sekä oman talouden hoitamiseen.

”Haluamme tukea syrjäytymisvaarassa olevia nuoria saamaan otetta normaaliin arkeen. Se on ensiarvoisen tärkeää niin nuoren oman elämänhallinnan kuin yhteiskunnan toimivuuden kannalta”, Ravintolakolmion Sami Hiltunen toteaa.

Ravintolakolmio tukee Vamoksen toimintaa sekä rahallisesti että itse osallistuen ja osallistaen. Rahaa kerätään muun muassa Casa Mare -pizzaviikoilla, ravintoloiden äitien- ja isänpäivän kampanjakeräyksillä, hyväntekeväisyystapahtumilla sekä suoralla joululahjarahalla.

“Myös henkilökunnallamme on mahdollisuus vaikuttaa hyvän asian puolesta lahjoittamalla omaan joululahjaansa varatut rahat Vamokselle.  Vuoden varrella tapaamme myös toiminnan piirissä olevia nuoria. Tiettyihin asiakastilaisuuksiimme tarjoamme nuorille palkallisia työmahdollisuuksia.”

Lisätietoja

Katri Angeria, asiakkuuspäällikkö, Vamos, Diakonissalaitos, p. 050 569 2553

Sami Hiltunen, keittiötoimenjohtaja, partner, Ravintolakolmio konserni, p. 040 5883 448

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit