Beyond Stereotypes -kilpailu etsii tuoreita näkemyksiä Afrikasta

14.3.2024

Haluaisitko muuttaa suomalaisten mielikuvaa Afrikasta? Diakonissalaitoksen ja Filantropian järjestämä Beyond Stereotypes -kilpailu etsii tapoja murtaa Suomessa vallitsevia ennakkoluuloja Saharan eteläpuolisen Afrikan maista. Tavoitteena on kerätä tuoreita tapoja esitellä Afrikan eri puolia.  

Kolme nuorta seisoo ulkona verkkoaidan edessä ja nauraa.

Kuva: Muhammad-taha Ibrahimm, Unsplash

Kilpailuun lähetettyjä ehdotuksia tai osia niistä tullaan käyttämään pohjana viestintäkampanjalle, jonka tarkoituksena on monipuolistaa suomalaisten käsitystä Afrikasta. 

Voit osallistua yksilönä tai ryhmänä – kaikki koululuokista ammattilaisiin ja kaveriporukoista viestintätoimistoihin ovat tervetulleita osallistumaan.  

Ehdotus voi olla missä muodossa vain. Se voi olla esimerkiksi video, artikkeli, podcast, taideteos tai ideapaperi. Ehdotuksen kieli voi olla myös muu kuin suomi, kunhan siihen on liitetty suomenkielinen käännös, jonka perusteella ehdotusta voi arvioida. 

Palkinto

Joitakin kilpailuun jätetyistä ehdotuksista tai osia niistä tullaan käyttämään pohjana suomenkieliselle viestintäkampanjalle. Ne saavat siis näkyvyyttä ja mahdollisuuden vaikuttaa suomalaisten käsityksiin Afrikasta. Lisäksi kolme parasta ehdotusta palkitaan S-ryhmän 250 euron lahjakorteilla. 

Miten voit osallistua?  

  • Lähetä ehdotuksesi ja yhteystietosi sähköpostitse osoitteeseen sara.haavisto@hdl.fi. Käytä tarvittaessa YouTube- tai WeTransfer-linkkiä.  
  • Kilpailuehdotuksen voi lähettää myös osoitteeseen Sara Tabrizizadeh-Haavisto, Diakonissalaitos, Alppikatu 2, 00530 Helsinki. 
  • Jos haluat toimittaa ehdotuksesi henkilökohtaisesti, ota ensin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen sara.haavisto@hdl.fi. 
  • Ehdotuksesi tulee olla perillä 30.4.2024 mennessä  

Voittajan valinta

Diakonissalaitoksen ja Filantropian valitsema asiantuntijaryhmä valitsee kolme ehdotusta, joilla se näkee olevan parhaimmat mahdollisuudet muuttaa suomalaisten tämänhetkisiä käsityksiä tai ennakkoluuloja Saharan eteläpuolista Afrikasta.  

Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse 7.5.2024 mennessä. Diakonissalaitos suorittaa palkinnoista maksettavan lakisääteisen arpajaisveron. Voittajat voivat kieltäytyä vastaanottamasta palkintoa. 

Osallistumisehdot

Kilpailuaika on 14.3.-21.4.2024.  

Diakonissalaitoksen työntekijät eivät voi osallistua kilpailuun.  

Kilpailuehdotuksen lähettämällä osallistujat vahvistavat ja vastaavat siitä, että heillä on tarvittavat oikeudet osallistumisessa käyttämiinsä aineistoihin, kuten käytettyihin kuviin, videoihin tai muihin materiaaleihin tai että heillä on lupa käyttää niitä. Osallistujat vastaavat myös siitä, että heidän toimittamansa materiaali ei loukkaa kolmannen osapuolen oikeuksia. 

Kilpailuehdotuksen lähettämällä osallistujat vahvistavat ja vastaavat myös siitä, että heillä on kirjallinen suostumus kuvien ja videoiden käyttöön ja julkaisemiseen jokaiselta kuvatulta henkilöltä ja alle 18-vuotiaiden osalta myös laillisilta huoltajilta. Käyttö- ja julkaisuluvan tulee koskea myös Helsingin Diakonissalaitoksen säätiötä. 

Kilpailuehdotuksen lähettämällä osallistujat antavat Diakonissalaitokselle pysyvän, vastikkeettoman oikeuden hyödyntää millä tahansa tavalla osallistujan kilpailuun osallistumisen yhteydessä toimittamaa materiaalia, kuten kuvia ja videoita, ja osia siitä esimerkiksi esittämällä, kopioimalla, julkaisemalla ja levittämällä sekä muutoin hyödyntämällä sitä millä tahansa tavalla liiketoiminnassaan, markkinoinnissaan ja julkaisutoiminnassaan mukaan lukien esimerkiksi markkinointiviestinnässä televisiossa, radiossa, painetuissa julkaisuissa, sähköisissä julkaisuissa sekä Diakonissalaitoksen ja sen yhteistyökumppaneiden verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Diakonissalaitoksella on myös vapaa oikeus muunnella materiaalia sekä luovuttaa saamansa oikeudet edelleen kolmannelle osapuolelle. Materiaalin edellä mainitusta käytöstä ei suoriteta korvausta. Mikäli ehdotus on tekijänoikeuslain tarkoittama teos, osallistujalla säilyy ns. moraaliset tekijänoikeudet toimittamaansa materiaaliin. 

Henkilötietojen käsittely

Arvontaan osallistumisen yhteydessä antamiasi henkilötietoja käsitellään tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Kilpailua koskeva tietosuojaseloste löytyy täältä. 

Beyond Stereotypes -kilpailun toteuttaa Partnering for Change -hanke, joka on Diakonissalaitoksen kehitysyhteistyöohjelmaan kuuluva globaalikasvatushanke, joka toteutetaan yhteistyössä Filantropia ry:n kanssa. Diakonissalaitoksen kehitysyhteistyöohjelmaa tuetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: