Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? Vamos Urapalvelut on sinulle!

16.6.2020

 

Haitko yhteishaussa opiskelemaan, muttet saanut opiskelupaikkaa? Mietityttääkö välivuosi ja tulevaisuus? Vamos Helsinki antaa tukea vaikeaan tilanteeseen ja apua välivuoden suunnitteluun.

 

Ilman opiskelupaikkaa jääminen voi olla raskas kokemus. Toiveet kouluun pääsystä, pääsykokeisiin valmistautuminen ja innostunut opiskelun aloituksen odotus voivat nopeastikin vaihtua suureen pettymykseen. Suomessa kaksi kolmesta hakijasta jää vuosittain ilman korkeakoulupaikkaa, joten opiskelupaikatta jääminen ei ole harvinaista, eikä sitä tarvitse hävetä.

En päässyt opiskelemaan, mitä tehdä välivuonna?

Välivuoden ajalle on olemassa paljon erilaisia mahdollisuuksia. Työnhaku, avoimet opinnot, erilaiset työkokeilut ja työharjoittelut, vapaaehtoistyö ja lyhyet kurssit ja koulutukset ovat kaikki varteenotettavia mahdollisuuksia. Monien vaihtoehtojen joukosta voi kuitenkin olla haastavaa löytää juuri itselleen sopivaa paikkaa.

Vamoksen uravalmentajat voivat olla tukenasi erilaisten vaihtoehtojen kartoittamisessa ja sopivan paikan löytämisessä. Voimme auttaa työnhakuasiakirjojen kuntoon laittamisessa, työhakemusten tekemisessä, omien kiinnostuksenkohteiden ja vahvuuksien löytämisessä sekä pidemmän tähtäimen suunnitelman tekemisessä. Meille on tärkeää, että jokaiselle nuorelle löytyy omia arvoja ja kiinnostuksenkohteita vastaavaa tekemistä, joka vie kohti omia tavoitteita.

Vaikket päässytkään nyt opiskelemaan, se on täysin mahdollista ensi keväänä. Välivuosi voi olla arvokas kokemus, jonka aikana omia taitoja ja kokemuksia on mahdollista kerryttää monilla eri tavoilla. Ota rohkeasti yhteyttä meihin: tämän linkin takaa löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta. Valitse lomakkeelta kohta “tarvitsen yksilöllistä tukea työhön tai koulutukseen pääsemiseksi”, ja kerro omin sanoin lisää tilanteestasi. Soitamme sinulle viimeistään viikon kuluessa yhteydenotostasi, ja sovimme kanssasi ajankohdan ensitapaamiselle.

Ota yhteyttä Vamos Urapalveluihin

Osallistu #enpäässytkouluun-haasteeseen sosiaalisessa mediassa

Kesäisin sosiaalinen media on täynnä iloisia tarinoita kouluun pääsystä. Usein kertomatta jäävät tarinat pettymyksistä, kun opiskelupaikka jää saamatta. Onko sulta jäänyt opiskelupaikka saamatta? Miltä se tuntui? Kuinka pääsit yli pettymyksestä? Mitä siitä seurasi? Jaa oma tarinasi sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #enpäässytkouluun.

Vamos Helsinki ja Urapalvelut tukee sinua!

Me Vamoksessa haluamme olla niiden tukena, jotka tänä keväänä jäävät ilman opiskelupaikkaa. Pettymys ja häpeän tunne voivat olla suuria, mutta niistä ääneen puhuminen voi auttaa. Haasteemme tarkoituksena on osoittaa, ettei ilman opiskelupaikkaa jäämistä tarvitse hävetä ja se on aivan normaalia.

Vamos Urapalvelut on STEAn rahoituksella toteutettavaa toimintaa, jonka tarkoituksena on tukea 16–29-vuotiaita työn ja koulutuksen ulkopuolella olevia helsinkiläisiä nuoria kohti työtä ja koulutusta. Vamos Helsinki toimii Vallilassa osoitteessa Kuortaneenkatu 1.

Tästä Vamoksen sivulle

Kirjoittaja Katriina Räisänen toimii valmentajana Vamos Urapalveluissa.

 

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: