Diakonissalaitokselle Hyvän mielen työpaikka -tunnustus 

3.1.2023

Diakonissalaitokselle on myönnetty MIELI Suomen Mielenterveys ry:n Hyvän mielen työpaikka -tunnustus. Se on tunnustus ja kannustin työyhteisöille, jotka ponnistelevat paremman työelämän puolesta ja edistävät mielenterveyttä työpaikoilla. Se on myös työväline, joka tarjoaa vinkkejä, ideoita ja suosituksia mielenterveyden edistämisen arviointi- ja kehittämistyöhön. 

On tärkeää murtaa mielenterveystabuja myös työpaikoilla

“Mielen hyvinvoinnin haasteet näyttäytyvät monin tavoin näinä aikoina yhteiskunnassa sekä työyhteisöissä. Mielen hyvinvointi on yksi merkittävimmistä tekijöistä hyvinvoinnissa myös meillä Diakonissalaitoksella. Halusimme kehittää omaa toimintaamme yhä välittävämmäksi ja liityimme viime keväänä mukaan Mielenturvaa-verkostoon, jonka tavoitteena on tehdä mielenterveydestä näkyvää työpaikoilla sekä vahvistaa sitä osaksi jokapäiväistä arkea. Verkoston jäsenenä olemme sitoutuneet Mielenturvaa-malliin sekä tavoitelleet Mieli ry:n Hyvän Mielen työpaikka® -merkkiä. Juuri ennen joulua myönnetty tunnustus oli meille kuin joululahja”, kertoo Diakonissalaitoksen henkilöstöjohtaja Mari Rautiainen. 

Edelläkävijä mielenterveyden edistämisessä 

Merkin saamisen edellytyksenä on kolmitasoinen kriteeristö:

  • mielenterveyden edistämistä on johdettava suunnitelmallisesti
  • työpaikan arkikäytäntöjen tulee tukea mielenterveyttä
  • työntekijöiden mielenterveyttä on pystyttävä tukemaan erilaisissa elämäntilanteissa.


Diakonissalaitosta luonnehdittiin merkin myöntämisen perusteluissa mm. edelläkävijäorganisaatioksi työntekijöiden mielenterveyden edistämisessä.
Toimenpiteitä paremman työelämän eteen kehuttiin myös ihailtavan systemaattiseksi, johdonmukaiseksi ja tavoitteelliseksi. 

“Olemme tehneet työtä henkilöstön hyvinvoinnin tukemiseksi jo vuosia, sillä kohtaamistyössä asiakkaidemme parissa omat voimavarat ja jaksaminen ovat avainasemassa. Kehitämme säännöllisesti mielen hyvinvoinnin arkikäytäntöjä ja työyhteisön sisäistä hyvinvointiosaamista niin koko työyhteisölle kuin esihenkilöille. Yhteistyökumppaniemme kautta työyhteisölle ja yksilöille on saatavilla tukea hyvinvointiin ja jaksamiseen matalalla kynnyksellä ennaltaehkäisevästi ja tilanteisiin, jolloin oman jaksamisen ja työkyvyn kanssa on haasteita”, Rautiainen sanoo ja jatkaa: 

“Hyvän Mielen työpaikka -merkin myötä toivoimme saavamme ulkopuolisen asiantuntijan arviota tehdystä työstä sekä kehittämistarpeistamme mielen hyvinvoinnin tukemiseksi. Tärkein tunnustus siitä, että olemme onnistuneet tekemään oikeita asioita, on saatu omalta henkilöstöltä ja se on tullut ilmi syksyn tuoreessa hyvinvointikyselyssä – Mieli ry:ltä saatu Hyvän Mielen työpaikkamerkki täydentää kokonaisuutta!” 

Lisätietoja: 

Mari Rautiainen, henkilöstöjohtaja,  050 431 6002, mari.rautiainen@hdl.fi
Jenni Toivonen, hyvinvointipäällikkö, 0400 750 590, jenni.toivonen@hdl.fi

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: