Diakonissalaitoksen ensimmäinen vuosi Espoon Yrityskylässä

9.12.2021

Diakonissalaitos on yhdessä Suomalaisen Työn Liiton kanssa mukana Yrityskylässä Espoossa. Tavoitteena on tehdä tutuksi työtä sote-alalla, mutta myös edustaa kylässä yhteiskunnallisia yrityksiä.

”Haluamme kertoa koululaisille siitä, että yritystoiminta on myös keino tehdä yhteiskunnallista hyvää. Yhteiskunnallisena yrityksenä käytämme suurimman osan tuotostamme tehtäväämme pitää huolta kaikkein heikoimmassa asemassa olevista”, kertoo Yrityskylässä vieraillut Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström.

Espoon Yrityskylässä kuudesluokkalaiset ovat nyt reilun vuoden ajan päässeet toimitusjohtajan, asiakkuuspäällikön ja nuoriso-ohjaajan tehtävissä tutustumaan työhön, jota Diakonissalaitoksella tehdään muun muassa nuorten parissa.

”Oli hienoa vierailla Yrityskylässä ja kuulla koululaisten ajatuksia työelämästä. Erityisesti sote-alalla meidän on kuunneltava nuoria herkällä korvalla. Nuoret työntekijät odottavat työltä uusia asioita ja meidän tulee entistä paremmin ottaa heidät mukaan alan kehittämiseen. ”, Holmström toteaa.

Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström vieraili Espoon Yrityskylässä. Katso Videoupote tästä.

Lue myös Länsiväylän artikkeli vierailusta. Sen on kirjoittanut Kaisa Kivinen, joka  on Länsiväylässä työelämään tutustumisharjoittelujaksoa suorittava 9.-luokkalainen.

Mikä on Yrityskylä?
Yrityskylä tarjoaa kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille myönteisiä kokemuksia työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta opetussuunnitelman mukaisesti.

 

Uutiskirjeemme Viesti Diakonissalaitokselta on rohkea ja ajankohtainen. Tilaa tästä.
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: