Matkalla

Hei sinä 18–29-vuotias nuori aikuinen, joka jonotat mielenterveyspalveluihin!

Onko mielenterveysjono liian pitkä? Kaipaatko tukea arkeen ja jonotukseen, ja olet ensisijaisesti opiskelu- ja työelämän ulkopuolella? Tarjoamme sinulle tukea huomioiden omat tarpeesi ja toiveesi.

Ystävällisesti huomioithan, että toimintamme keskittyy rinnallakulkijuuteen emmekä korvaa tai tarjoa lakisääteisiä julkisen sektorin palveluita, kuten hoitoa, terapiaa tai kuntoutusta.

Tietoa toiminnasta

Yksilövalmennuksessa omalla valmentajallasi on aikaa tutustua sinuun ja käydä keskusteluja kanssasi kaikessa rauhassa sinulle tärkeistä asioista ja mieltäsi pohdituttavista aiheista.

Valmentajasi tukee sinua arjen asioiden hoitamisessa, esimerkiksi hakemusten täyttämisessä ja asiointikäynneissä sekä auttaa löytämään apua ja tukea elämäsi haasteisiin. Valmentaja on tukena matkallasi mielenterveyspalveluihin ja tarvittaessa myös niiden alkutaipaleella.

Voit osallistua myös ryhmätoimintaamme: mm. erilaisia teemoja, pienryhmiä ja harrastuskokeiluja. Ryhmätoiminnan kautta on mahdollisuus myös vertaistukeen.

Osallistuminen on sinulle vapaaehtoista ja ilmaista. Noudatamme kaikessa toiminnassamme turvallisemman tilan periaatteita.

Ota rohkeasti yhteyttä valmentajiimme täyttämällä yhteydenottolomake. Voit myös ottaa meihin yhteyttä viestillä (myös WhatsApp) tai soittamalla.

Ryhmät

Ryhmätoimintamme järjestetään pääosin Tampereen Vamoksella, osoitteessa Kuninkaankatu 21, 3. krs. (Huom! Sisäänkäynti Kauppakatu 6 A puolelta). Valitettavasti tila ei ole esteetön.

Taideryhmä

Matkalla-toiminnan taideryhmä kokoontuu tiistaisin klo 13:30-15:30. Voit tulla mukaan yhdelle tai useammalle kerralle. Ryhmään ilmoittaudutaan jokaiselle kerralle erikseen, viimeistään edeltävänä maanantaina klo 15. Ryhmään mahtuu seitsemän osallistujaa. Ryhmään tuleminen ei edellytä piirustustaitoja tai erityistä taiteellisuutta. Avoin mieli ja kokeilunhalu riittävät! Toivomme, että pääset saapumaan paikalle ajoissa, jotta pääsemme aloittamaan työskentelyn yhdessä.
Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
Heidi 044 770 0551 ja Sirkku 041 731 97875.

Mieliolkkarit

Mieliolkkareissa keskustellaan mielenterveyden teemoista yhdessä nuorten aikuisten lyhytterapeuttisen työryhmän psykologin kanssa. Mieliolkkarit järjestetään kerran kuussa keskiviikkoisin. Voit osallistua myös etänä. Kurkkaa tulevat kerrat meidän somesta!

Hyvän mielen harrastuskokeilut

Käymme nuorten toiveiden mukaisesti yhdessä kokeilemassa eri harrastuksia ja aktiviteetteja. Tavoitteena on mukava yhdessä tekeminen, vertaistuellisuus ja onnistumisen kokemukset. Harrastuskokeiluita on noin kaksi kertaa kuukaudessa, ja jokaiselle kerralle ilmoittaudutaan erikseen.

Kurkkaa lisää tunnelmista ja suunnitelmista somesta

Yhteystiedot

 

Janette Sandberg
Valmentaja
050 479 0911
janette.sandberg@hdl.fi

Maija-Kaisa Palo
Valmentaja
050 308 4189
maija-kaisa.palo@hdl.fi

Heidi Rytky-Ylinen
Valmentaja
044 770 0551
heidi.rytky-ylinen@tamperemissio.fi

Matkalla-toiminta on syntynyt Linja 20 -hankkeessa havaitusta tarpeesta tarjota tukea mielenterveyspalveluihin jonottaville nuorille. Toiminta on suunnattu ensisijaisesti työn ja koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille. Tavoitteenamme on tukea nuorta arjen askelissa, vahvistaa nuoren voimavaroja ja toimijuutta sekä löytää nuoren yksilöllisiä vahvuuksia. Tarkoituksenamme on myös tukea nuorta mielenterveyspalvelun aloittamisessa ja siihen sitoutumisessa rinnalla kulkien.

Matkalla-toiminta aloitti syksyllä 2022 omarahoitteisesti TampereMission ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön toimesta kahden valmentajan ja yhden vertaisohjaajan työpanoksella. Toiminnalle on myönnettiin Tampereen kaupungin nuorisotakuuavustus vuonna 2023.

 

Matkalla 2 -hanke aloitti keväällä 2023 Euroopan sosiaalirahaston rahoittamana. Hankkeen myötä toiminnan henkilöstö kasvoi kahdella valmentajalla, yhdellä vertaisohjaajalla ja projektipäälliköllä, jolloin pystyimme vastaamaan laajemmin mielenterveyspalveluihin jonottavien nuorten tarpeisiin. Lisäksi yhdessä nuorten ja alan ammattilaisten voimin kehitimme uuden palvelumallinnuksen mielenterveyspalveluiden jonoissa olevien nuorten tukemiseksi ja erikoissairaanhoitoon kohdistuvan paineen helpottamiseksi.

Vuonna 2024 toiminta jatkuu organisaatioidemme omalla rahoituksella kolmen valmentajan työpanoksella.

Toimintaa ja hanketta toteuttavat TampereMissio ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö. Valmentajamme toimivat yhteistyöverkostoissa Tampereen kaupungin, Pirkanmaan hyvinvointialueen ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Työmme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta.