ESR-logo.

Matkalla

Hei sinä 16–29-vuotias nuori tai nuori aikuinen, joka jonotat mielenterveyspalveluihin!

Onko mielenterveysjono liian pitkä? Kaipaatko tukea arkeen ja jonotukseen?

Tarjoamme sinulle tukea huomioiden omat tarpeesi ja toiveesi.

Omalla valmentajallasi on aikaa tutustua sinuun ja käydä keskusteluja kanssasi kaikessa rauhassa sinulle tärkeistä asioista ja mieltäsi pohdituttavista aiheista.

Valmentajasi tukee sinua arjen asioiden hoitamisessa, esimerkiksi hakemusten täyttämisessä ja asiointikäynneissä sekä auttaa löytämään apua ja tukea elämäsi haasteisiin.

Voit osallistua myös ryhmätoimintaamme:

  • rentoa oleilua,
  • pelailua,
  • keskustelua,
  • erilaisia teemoja,
  • pienryhmiä
  • ja harrastuskokeiluja!

Saat vertaistukea vertaisohjaajien ja ryhmätoiminnan kautta. Valmentajat ja vertaisohjaajat ovat tukena matkallasi mielenterveyspalveluihin ja tarvittaessa myös niiden alkutaipaleella – sinun tahtosi mukaan.

Faktaa:

  •  Osallistuminen on sinulle vapaaehtoista ja ilmaista.
  • Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita.
  • Matkalla-toiminta ei ole terapiaa tai lääketieteellistä hoitoa.

Ota yhteyttä valmentajiin täyttämällä lomake. Voit myös olla yhteydessä viestillä (myös WhatsApp) tai soittamalla.

Ryhmät

Ryhmätoimintamme järjestetään pääosin Tampereen Vamoksella, osoitteessa Kuninkaankatu 21, 3. kerros (soita ovikelloa!).

Taideryhmä

Kerran viikossa tiistaisin

Matkalla-toiminnan taideryhmä kokoontuu aina tiistaisin klo 14:30-17:00. Ryhmään mahtuu joka kerralla kuusi osallistujaa. Voit tulla mukaan yhdelle tai useammalle kerralle. Ryhmään ilmoittaudutaan jokaiselle kerralle erikseen, viimeistään edeltävänä maanantaina klo15. Ryhmään tuleminen ei edellytä piirustustaitoja tai erityistä taiteellisuutta. Avoin mieli ja kokeilunhalu riitää! Toivomme että pääset saapumaan paikalle aina ajoissa, jotta pääsemme aloittamaan työskentelyn yhdessä.

Ryhmä kokoontuu osoitteessa Kuninkaankatu 21. (Sisäänkäynti Kauppakatu 6) Valitettavasti tila ei ole esteetön. Ryhmässä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Heidi 044-770 0551 ja Sirkku 041-731 97875.

Mieliolkkarit

Suositut Mieliolkkarit tekevät paluun syyskaudelle. Mieliolkkareissa keskustellaan mielenterveyden teemoista yhdessä nuorisovastaanoton psykologin kanssa. Mieliolkkarit järjestetään neljänä keskiviikkona osoitteessa Kuninkaankatu 21 3.krs (Sisäänkäynti Kauppakatu 6.) Valitettavasti tila ei ole esteetön. Mieliolkkareissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Voit osallistua myös etänä.

Syksyn teemat:
20.12. Erityisherkkyys ja mielenterveys

Hyvän mielen harrastuskokeilut

Käymme Matkalla-nuorten porukalla kokeilemassa eri harrastuksia ja aktiviteetteja nuorten toiveiden mukaisesti. Tavoitteena on mukava yhdessä tekeminen, vertaistuellisuus, onnistumisen kokemukset sekä löytää uusia harrastusideoita arkeen. Olemme käyneet mm. pelaamassa sulkapalloa ja lasersotaa, pilateksessa, boulderoimassa, museoissa ja keilaamassa.

Harrastuskokeiluita on kaksi kertaa kuukaudessa, ja joka kerralle tulee ilmoittautua erikseen.

Kysy lisätietoja Maija-Kaisalta!

Kurkkaa lisää tunnelmista ja suunnitelmista somesta

Yhteystiedot

Valmentajat

Ville Mäkelä
050 326 4250
ville.makela@hdl.fi

Maija-Kaisa Palo
050 308 4189
maija-kaisa.palo@hdl.fi

Heidi Rytky-Ylinen
044 770 0551
heidi.rytky-ylinen@tamperemissio.fi

Sirkku Rämö
041 731 9787
sirkku.ramo@tamperemissio.fi

Janette Sandberg
050 479 0911
janette.sandberg@hdl.fi

Saara Sillanpää
050 470 6428
saara.sillanpaa@hdl.fi

Vertaisohjaajat

Sami
041 732 2389

Sara
050 477 5899

Projektipäällikkö

Kalle Kuusniemi
041 732 2226
kalle.kuusniemi@tamperemissio.fi

Matkalla-toiminta on syntynyt Linja 20 -hankkeessa havaitusta tarpeesta tarjota tukea mielenterveyspalveluihin jonottaville nuorille. Toiminta on suunnattu ensisijaisesti työn ja koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille. Tavoitteenamme on tukea nuorta arjen askelissa, vahvistaa nuoren voimavaroja ja toimijuutta sekä löytää nuoren yksilöllisiä vahvuuksia. Tarkoituksenamme on myös tukea nuorta mielenterveyspalvelun aloittamisessa ja siihen sitoutumisessa rinnalla kulkien.

Matkalla-toiminta aloitti syksyllä 2022 omarahoitteisesti TampereMission ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön toimesta kahden valmentajan ja yhden vertaisohjaajan työpanoksella. Toiminnalle on myönnetty Tampereen kaupungin nuorisotakuuavustus vuonna 2023.

Matkalla 2 -hanke aloitti keväällä 2023 Euroopan sosiaalirahaston rahoittamana. Hankkeen myötä toiminnan henkilöstö kasvoi kahdella valmentajalla, yhdellä vertaisohjaajalla ja projektipäälliköllä, jolloin pystymme vastaamaan laajemmin mielenterveyspalveluihin jonottavien nuorten tarpeisiin. Lisäksi tulemme yhdessä nuorten ja alan ammattilaisten voimin kehittämään uuden palvelumallinnuksen mielenterveyspalveluiden jonoissa olevien nuorten tukemiseksi ja erikoissairaanhoitoon kohdistuvan paineen helpottamiseksi.

Toimintaa ja hanketta toteuttavat TampereMissio ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö. Valmentajamme toimivat yhteistyöverkostoissa Tampereen kaupungin, Pirkanmaan hyvinvointialueen ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Työmme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta.