Ole Aurora

Diakonissalaitoksen perustaja Aurora Karamzin oli rohkea vaikuttaja 1800-luvulla. Hän huolehti huono-osaisista ja tuki tyttöjen koulutusta. 

Ole tämän päivän Aurora – auta, välitä ja tee hyvää. Rohkeasti ihmisarvon puolesta.

10.3. on hyvän tekemisen päivä

Auroran nimipäivää vietetään 10. maaliskuuta.

Diakonissalaitoksen perustaja Aurora Karamzin oli rohkea vaikuttaja 1800-luvulla. Vaikka Suomi on aikojen kuluessa muuttunut, tavoitteemme ihmisarvoisesta elämästä ei ole. Suomi tarvitsee edelleen Auroransa. Siksi haastamme kaikki tekemään Auroran päivänä rohkeita tekoja ihmisarvon puolesta.

Löydä oma tapasi osallistua

Mieti, mitä hyvää sinä voisit tehdä juuri tänään.

Lahjoita, tule vapaaehtoiseksi, ilahduta läheistäsi, jaa tietoa päivästä eteenpäin, huomaa kanssakulkijat, kysy kuulumisia, katso silmiin, tervehdi, kuuntele – tapoja on monia ja pienilläkin teoilla on suuri vaikutus!

Muista somessa #OleAurora

Mitä hyvää sinä olet tehnyt? Entä mikä sinua ilahduttaa? Haluaisitko kiittää tämän päivän Auroraa tärkeästä työstä ihmisarvon puolesta?

Jaa somessa tunnisteella #OleAurora!

 

Kuka oli Aurora Karamzin?

Aurora Karamzin (1808-1902) oli oman aikansa rohkea vaikuttaja. Hän huolehti heikoimmassa asemassa olevista ja tuki tyttöjen koulutusta. Hän teki aloitteen Diakonissalaitoksen perustamisesta Helsinkiin. Laitoksessa nuorista naisista kasvatettiin huono-osaisten auttajia. Aurora osallistui Diakonissalaitoksen toimintaan monin tavoin elämänsä loppuun asti.

Linkki: Auroran elämäntarina on tämän linkin takana 

Diakonissalaitoksella Auroran perintö elää auttamisena, välittämisenä ja hyvän tekemisenä. Rohkeutena puolustaa ihmisarvoa.

Miten voit osallistua Auroran päivään?

Osallistumisen tapoja on monia ja pienilläkin teoilla on suuri vaikutus. Jaa somessa Auroran päivän hyvät tekosi ja kauniit sanasi tunnisteella #OleAurora.

  • Lahjoita hyväntekeväisyyteen
  • Osallistu vapaaehtoistoimintaan
  • Ilahduta läheistäsi
  • Huomaa kanssakulkijat: kysy kuulumisia, katso silmiin ja hymyile, tervehdi, kuuntele
  • Jaa tietoa päivästä eteenpäin

Lahjoita ihmisarvotyöhömme Lahjoita yrityksenä

 

Auroran perintö elää Diakonissalaitoksella

Ole Aurora, tilaa uutiskirje

Diakonissalaitoksen Ihmisarvouutiset on rohkea ja ajankohtainen uutiskirje, joka luo erilaisia näkökulmia yhteiskuntaan sekä nostaa esiin syrjään jääneet ihmiset – siis heidät, joiden ääni ei julkisessa keskustelussa yleensä kuulu.

Tilaa uutiskirje