Perheiden parissa – Проект “Дружня родина”

Vapaaehtoiset ystäväperheet ukrainalaisten pakolaisperheiden tukena.

Sisäministeriön mukaan Suomeen saapui vuonna 2022 yli 47 000 ukrainalaispakolaista ja arvioiden mukaan tulevana vuonna pakolaisia saapuisi 30 000–40 000 lisää. Maahanmuuton jälkeen uuden elämän rakentaminen vieraassa ympäristössä ilman kielitaitoa on vaativaa ja kuormittavaa. Uuden oppiminen ja uuden elämän rakentaminen tapahtuu ennen kaikkea arjessa ja omalla lähialueella. Suhteet suomalaisiin tuovat tänne saapuville ukrainalaisille yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kulttuuritietoa. Tavallinen arki on parasta kotoutumista. Suomalaiset perheet ovat luonnostaan parhaita suomalaisen kielen, kulttuurin ja arjen asiantuntijoita, ja siksi etsimme nyt erilaisia perheitä ukrainalaisperheiden tueksi ja ystäväksi pääkaupunkiseudulta.

Voisitko sinä ja perheesi olla arjen tukena Ukrainasta Suomeen saapuneelle perheelle?

Perheiden parissa on Diakonissalaitoksen Kummiperhetoiminnan käynnistämä ystäväperhe-toiminta. Suomalainen perhe (yksi henkilö, pariskunta tai lapsiperhe) toimii ystäväperheenä Ukrainaista tulleelle lapsiperheelle.

  • Perheet tapaavat 1-4 kertaa kuukaudessa.
  • Yhdessä tehdään arkisia asioita, esim. vietetään aikaa kotona, arjen jakamista, käydään ruokakaupassa, tutustutaan lähialueen palveluihin ja muuhun lähiympäristöön.
  • Toiminnan tavoitteena on lisätä hyvinvointia sekä tarjota turvallisia sosiaalisia verkostoja sekä arjen tukea matalalla kynnyksellä.

Toimimme pääkaupunkiseudulla. Haluatko  kuulla lisää?

Minna Kilpinen
minna.kilpinen@hdl.fi
puh. 050 591 5671

Maryna Kulykova+358 50 309 3227maryna.kulykova@hdl.fi

Seuraavat kummiperhevalmennukset 6.9. ja 1.11. klo 17-19.30.

 Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse (minna.kilpinen@hdl.fi).  Tervetuloa!

Flyer in ukrainian.

Більш детально про проект “Дружня родина” українською мовою

Завантажте брошуру тут

 

ІНСТРУМЕНТИ ДЛЯ САМОДОПОМОГИ

 

Suomeen tulleiden kokemuksia

Palveluitamme maahantulijoille