Perheiden parissa – Проект “Дружня родина”

Vapaaehtoiset ystäväperheet ukrainalaisten pakolaisperheiden tukena.

Suomeen voi Migrin arvion mukaan tulla noin 80 000 ukrainalaispakolaista vuonna 2022. Pakolaisuus on ihmiselle hyvin traumaattinen kokemus. Maahanmuuton jälkeen uuden elämän rakentaminen vieraassa ympäristössä muukalaisena ilman kielitaitoa on vaativaa ja kuormittavaa. Kotoutuminen tapahtuu lähialueella. Suhteet suomalaisiin tuovat pakolaisille yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kulttuuritietoa. Mielenterveyttä pidetään yllä ensisijaisesti arkisissa puuhissa ja arjen ihmissuhteissa.

Voisitko sinä ja perheesi olla avuksi kotoutumisessa?

Perheiden parissa on Diakonissalaitoksen Kummiperhetoiminnan käynnistämä ystäväperhe-toiminta. Suomalainen perhe (yksi henkilö, pariskunta tai lapsiperhe) toimii ystäväperheenä Ukrainaista tulleelle lapsiperheelle.

  • Perheet tapaavat 1-4 kertaa kuukaudessa.
  • Yhdessä tehdään arkisia asioita, esim. vietetään aikaa kotona, arjen jakamista, käydään ruokakaupassa, tutustutaan lähialueen palveluihin ja muuhun lähiympäristöön.
  • Toiminnan tavoitteena on tarjota turvallisia sosiaalisia verkostoja sekä kotoutumisessa tukena oloa matalalla kynnyksellä ja samalla hyvinvoinnin lisääntymistä.

Toiminta käynnistyy aluksi Helsingissä. Haluatko  kuulla lisää?

Minna Kilpinen
minna.kilpinen@hdl.fi
puh. 050 591 5671

Maryna Kulykova+358 50 309 3227maryna.kulykova@hdl.fi

Flyer in ukrainian.

Більш детально про проект “Дружня родина” українською мовою

Завантажте брошуру тут

 

Suomeen tulleiden kokemuksia

Palveluitamme maahantulijoille