Stay and study

Hanke auttaa EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta muuttaneita 16–29-vuotiaita nuoria kotoutumaan Suomeen ja pysymään kiinni opinnoissaan.

Diakonissalaitoksen Vamos Turussa ja Vantaalla toteutettava kaksivuotinen (2024–2025) hanke auttaa EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta muuttaneita 16–29-vuotiaita nuoria kotoutumaan Suomeen ja pysymään kiinni opinnoissaan.

Lue lisää Vamos Turku
Lue lisää Vamos Vantaa

Maahanmuutto ja kotoutuminen on pitkä prosessi, johon liittyy kielen oppimisen lisäksi paljon muitakin haasteita. Koulutus mahdollistaa etenkin EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta muuttavien nuorten työllistymisen Suomessa, mutta kotoutumisprosessi on usein kesken vielä opiskelujen aikana. Opiskelijoilla, joilla on vaikeuksia opinnoissa pysymisessä, monimuotoisen tuen tarve kasvaa eikä oppilaitoksen tuki ole aina riittävää.

Vamoksen Stay and Study –hanke tarjoaa yksilöllistä ja ryhmämuotoista tukea 16–29-vuotiaille maahan muuttaneille opiskelijoille Turun seudulla ja Vantaalla. Hanke tarjoaa myös vertaistuellista vapaa-ajan toimintaa sekä tukea koulun jälkeiseen itsenäiseen arkeen. Hankkeen tavoitteena on edistää EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulleiden nuorten opintoihin kiinnittymistä, opintojen suorittamista ja valmistumista. Hanke toteutetaan suomen kielellä ja tukena käytetään englannin kieltä sekä tulkkauspalvelua.

Hankkeen kohderyhmä:

Hanke toteutetaan Vantaan aikuisopiston kanssa ja Turun seudulla useiden oppilaitosten kanssa. Nuori voi ohjautua toimintaan joko oppilaitoksen henkilöstön tai muun ammattilaisen kautta tai ottamalla itse yhteyttä. Vamoksen toiminta on vapaaehtoista, maksutonta ja luottamuksellista.

Yhteystiedot Vamos Turku

Outi Lehtinen,
projektipäällikkö
050 593 6844
outi.lehtinen@hdl.fi

Renin Vähäsöyrinki,
valmentaja
050 309 9248
renin.vahasoyrinki@hdl.fi

Yhteystiedot Vamos Vantaa

Hanna Yusuf

Valmentaja
050 5629 930
hanna.yusuf@hdl.fi

 

Elina Saxlund
Valmentaja
050 471 2218
elina.saxlund@hdl.fi