Olemme yhteiskunnallinen yritys!

Diakonissalaitoksella ja siihen kuuluvalla Rinnekodilla sekä tytäryrityksillä Diakonissalaitoksen Hoivalla ja Caritas Palveluilla on yhteiskunnallinen yritys -merkki. Yhteiskunnallinen yritys -merkki kertoo siitä, että yritys ratkoo liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Lisäksi ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen.

Suomalaisen työn liiton logo, jossa lukee Yhteiskunnallinen yritys, hyvät yritykset näkyviksi.

Laitamme hyvän kiertämään!

Diakonissalaitos tarjoaa yhdessä siihen kuuluvan Rinnekodin ja tytäryritysten Diakonissalaitoksen Hoivan ja Caritas Palveluiden kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden arkea. Sosiaalinen vastuu näkyy toimintamme tarkoituksessa pitää huolta kaikkein heikoimmassa asemassa olevista.

”Yhteiskunnallisena yrityksenä toimimme samalla viivalla yksityisten sosiaali- ja terveydenhuoltoalantoimijoiden kanssa, mutta meille kannattava liiketoiminta on ennen kaikkea väline paremman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen”, Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström sanoo.

Laitamme hyvän kiertämään

Diakonissalaitoksen kehittämä nuorten syrjäytymistä ehkäisevä Vamos-palvelu on malliesimerkki sosiaalisesta vastuunkannosta ja siitä, miten toiminnan tuotto käytetään vaikuttavien ja ihmisten arkea parantavien palveluiden kehittämiseen ja toteuttamiseen. Vamos-palvelu toimii jo kymmenellä paikkakunnalla. Vaikuttavuus syntyy eri toimijoiden yhteistyöstä, palveluiden oikea-aikaisuudesta ja siitä, että nuoren tarve on keskiössä.

”Investointi tulevaisuuteen ei mene hukkaan, sillä jopa puolet Vamoksen auttamista nuorista on päässyt koulutukseen tai töihin. Sillä on tuotettu miljoonien eurojen vaikuttavuus yhteiskunnalle.”

Vastuullisuus näkyy myös asiakkaiden ja henkilöstön hyvinvointina

Vastuulliselle ja yhteiskunnalliselle lähtökohdalle yritystoiminnassa on kysyntää, vastuullisuus näkyy jo suomalaisten ostopäätöksissä. Yli neljännes (26 prosenttia) kertoo, että heidän ostopäätökseensä vaikuttaa yrityksen tuottama yhteiskunnallinen hyvä. Tuotteita ja palveluita valittaessa suomalaisille on tärkeää, että yritys pystyy osoittamaan toimintansa vastuullisuuden ja yhteiskunnalle hyvää tekevän tehtävänsä, kertoo Suomalaisen Työn Liiton selvitys.

Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö on sekä Suomalaisen Työn Liiton että Arvoliiton jäseniä.

Lue lisää linkistä www.yhteiskunnallinenyritys.fi

Seuraa somessa: #yhteiskunnallinenyritys

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit