Aamupäivä Auroran kanssa -verkkotilaisuus

10.3.2023

Auroran päivän kunniaksi haluamme kutsua sinut keskustelemaan kanssamme siitä, miten turvaamme haavoittuvassa asemassa oleville nuorille riittävän tuen. ​Aamupäivän aikana kuulemme tarinoita ihmisarvosta sekä tiukkaa poliittista keskustelua. 

Aamupäivä Auroran kanssa -verkkotilaisuus​

Perjantaina 10.3.2023 kello 9–11.30 

Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen tämän linkin kautta.

Ohjelma

Avauspuheenvuorot

Luottamuksen, osallisuuden ja toivon yhteiskuntaa rakennetaan yhdessä. Diakonissalaitoksen tavoitteet seuraavalle hallituskaudelle. Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström.

Viestejä ihmisarvoisesta tulevaisuudesta. Ennakkotuloksia Diakonissalaitoksen tulevaisuuskeskusteluista, joita käyty toimipisteissämme ympäri maan. Yleishyödyllisen toiminnan johtaja Maija Hyle.

Vaalikeskustelu: Miten turvaamme haavoittuvassa asemassa oleville nuorille riittävän tuen?

Suomessa on lähes miljoona 15–29-vuotiasta nuorta. Heistä kasvava osa voi pahoin ja avun tarve on syventynyt. Pandemia-aika polarisoi nuorten tilannetta entisestään. Kohtaamattomuuden tunne, kohtuuttomat jonot, päihteet ja erityisesti mielenterveyspalveluiden saatavuus korostuvat tässä ajassa. Ratkaisuja on, mutta onko poliittista tahtoa?

Vaaleanpunaisella pohjalla teksti "Vaalikeskustelun puhujat" ja kuvat kaikista keskustelun osallistujista: Alviina Alametsä (vihr.), Nasima Razmyar (sd.), Daniel Sazonov (kok.), Eemeli Valli (kesk.) ja Joakim Vigelius (ps.).

Keskustelemassa kansanedustajaehdokkaat:

  • Alviina Alametsä, Euroopan parlamentin jäsen (vihr.)
  • Nasima Razmyar, Helsingin apulaispormestari, kasvatus ja koulutus (sd.)
  • Daniel Sazonov, Helsingin apulaispormestari, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala (kok.)
  • Eemeli Valli, Keskustanuorten varapj. (kesk.)
  • Joakim Vigelius, Perussuomalainen nuoriso ry:n pj. (ps.)

Keskustelun juontaa MTV:n politiikantoimittaja Alec Neihum 

Äänessä ovat myös nuoret itse sekä asiantuntijamme: lääketieteellinen johtaja Jarmo Kantonen, Vamoksen johtaja Terhi Laine, Nuorten ohjelman johtaja Katri Angeria, hankepäällikkö Mika Paasolainen. 

Auroran päivän ihmisarvopalkintojen jako 

Tilaisuuden juontavat Emma Kallunki ja Heidar Panahi Diakonissalaitoksen nuorten ohjelmasta. 

Jokainen voi omilla sanoillaan ja teoillaan muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan kanssamme! #oleaurora 

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan

Diakonissalaitoksen perustaja Aurora Karamzin (1808-1902) oli rohkea vaikuttaja, joka käytti aikaansa ja varojaan haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten hyväksi. Auroran päivänä 10.3. haluamme haastaa kaikki kulkemaan Auroran jalanjälkiä ja tekemään rohkeita tekoja ihmisarvon puolesta. Jokainen voi omilla sanoillaan ja teoillaan muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi. Luottamuksen, osallisuuden ja toivon yhteiskuntaa ei rakenneta yksin vaan yhdessä. Lue lisää Auroran päivästä.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: