Diakonissalaitoksen vastuullisuusraportti 2021: Vastuullisuus on osa strategiaamme

3.5.2022

Vastuullisuus on kiinteä osa 155-vuotiaan Diakonissalaitoksen toimintaa. Se lähtee arvoistamme ja toimintamme tarkoituksesta. Vuonna 2021 otimme tärkeän askeleen eteenpäin, kun vastuullisuudesta tuli osa konsernin uutta strategiaa.

Kaksi ihmistä piirtää liiduilla maahan.

Diakonissalaitoksella vastuullisuus on ennen kaikkea vaikuttavuutta, joka näkyy asiakkaiden ja henkilöstön hyvinvoinnin pysyvänä muutoksena parempaan. ”Vastuullisuus ei ole irrallinen toiminto, vaan osa Diakonissalaitoksen jokapäiväistä työtä ja johtamista. Osana strategian toimeenpanoa tulemme vuoden 2022 aikana kehittämään systemaattisempia vastuullisuuden ja vaikuttavuuden mittareita ja seurantaa”, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Laura Niemi sanoo.

Yhteiskunnallisena toimijana Diakonissalaitoksen on oltava jatkuvassa vuorovaikutuksessa ympäröivän maailman kanssa, niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Tarvitsemme kumppaneita tekemään kanssamme isoja ja pieniä rohkeita vastuullisuustekoja.

”Hienona esimerkkinä viime vuodelta on Sininauhasäätiön kanssa yhteistyössä avattu tilapäismajoitus asunnottomille nuorille. Vastuullisuusteko sai Arvoliiton myöntämän Vuoden vaikuttavin ARVO- teko palkinnon. Lisäksi Vaikuttavuusseura ry palkitsi Diakonissalaitoksen Vamos nuortenpalvelun vuoden yhteiskunnalliseksi vaikuttavuusteoksi”, Niemi kertoo.

Kuluvana vuonna jatkamme yhdessä henkilöstön kanssa laadittua vastuullisuusohjelmaamme. Se sisältää konkreettisia ja mitattavia kehittämistoimenpiteitä, joilla edistämme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita läpi organisaation. Esimerkkeinä mm. hyvinvoinnin lisääminen, kierrätysasteen kasvattaminen, hävikkiruuan vähentäminen, asiakkaiden osallisuuden lisääminen tai yhdenvertaisuuden vahvistaminen koko yhteisömme toiminnassa.

”Näiden tavoitteiden edistämisessä jokaisella työntekijällä on merkittävä rooli. Tavoitteenamme on rohkeasti vahvistaa yhteiskunnallista kädenjälkeämme ja määrätietoisesti pienentää ekologista jalanjälkeämme. Tähän työhön tarvitsemme kaikki mukaan.”

Diakonissalaitos vastuullisuusraportti_2021_

Lisätietoa:
Laura Niemi, vastuullisuus- ja viestintäjohtaja, laura.niemi@hdl.fi, 050 373 860

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: