Meillä on Yhteiskunnallinen yritys -merkki!

Diakonissalaitoksella ja siihen kuuluvalla tytäryhtiö Rinnekodit Oy:llä on Yhteiskunnallinen yritys -merkki. Yhteiskunnallinen yritys -merkki kertoo siitä, että meille kannattava liiketoiminta on ennen kaikkea väline vastuullisemman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen. Käytämme koko tuloksemme yhteiskunnallisen tehtävämme edistämiseen.

Yhteiskunnallinen yritys -logo.

 

Yhteiskunnallinen yritys -merkin myöntää Suomalaisen Työn Liitto. Merkki kertoo, että sen saanut yritys on perustettu yhteiskunnallista tarkoitusta varten ja voitosta suurin osa kanavoituu yhteiskunnalliseen hyvään. Yhteiskunnallinen yrittäminen on vahvasti arvoihin sitoutunutta, taloudellisesti kannattavaa ja kestävän kehityksen mukaista toimintaa. Suomessa on arvioiden mukaan tuhansia yhteiskunnallisia yrityksiä eri toimialoilla. Lue lisää: www.yhteiskunnallinenyritys.fi

Yhteiskunnallinen yritys -merkki kertoo siitä, että olemme sitoutuneet vastuullisuuteen. Katso video

Laitamme hyvän kiertämään

Yleishyödyllisenä säätiökonsernina kannattava liiketoiminta on Diakonissalaitokselle ennen kaikkea väline oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen. Käytämme koko tuloksemme työhön haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten hyväksi.

Diakonissalaitoksen kehittämä nuorten syrjäytymistä ehkäisevä Vamos-palvelu on malliesimerkki sosiaalisesta vastuunkannosta ja siitä, miten toiminnan tuotto käytetään vaikuttavien ja ihmisten arkea parantavien palveluiden kehittämiseen ja toteuttamiseen. Vamos-palvelu toimii 11 paikkakunnalla. Vaikuttavuus syntyy eri toimijoiden yhteistyöstä, palveluiden oikea-aikaisuudesta ja siitä, että nuoren tarve on keskiössä. Yli puolet Vamoksen auttamista nuorista on päässyt koulutukseen tai töihin. Sillä on tuotettu hyvinvointia ja miljoonien eurojen vaikuttavuus yhteiskunnalle. Vuonna 2022 Diakonissalaitos rahoitti Vamosta itse yli miljoonalla eurolla. Kaiken kaikkiaan käytimme 3,9 miljoonaa euroa haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten hyväksi.

Rinnekodit on Suomen suurin sote-alan yhteiskunnallinen yritys

Rinnekodit on Diakonissalaitoksen 100% omistama yhteiskunnallinen yritys. Rinnekodit käyttää koko tuloksensa asiakkaiden palvelujen kehittämiseen, henkilöstön ammattitaidon ylläpitoon ja Diakonissalaitoksen työhön haavoittuvassa asemassa olevien hyväksi. Lisäksi Rinnekodit lahjoittaa vuosittain merkittävän summan Aivosäätiön kehitysvammatutkimuksen alarahastoon, josta vuosittain jaetaan apurahoja kehitysvammaisuuteen liittyvään tutkimukseen.

Olemme mukana myös Arvoliitossa

 

Suomalaisen työn liiton lisäksi yhteiskunnallista yrittäjyyttä ja yhteiskunnallisten yritysten edellytyksiä edistää myös Arvoliitto eli Arvo Ry, jonka jäsen Diakonissalaitos on. Arvoliitto on yhteiskunnallisten yritysten ja muiden vaikuttavuustoimijoiden aktiivinen verkosto. Se edistää liiketoimintaa, joka yhdistää uudella tavalla yritystoiminnan ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden. Jäsenenä olemme allekirjoittaneet myös Arvolupauksen, joka osoittaa vahvan, julkisen sitoumuksen arvopohjaiseen, vastuulliseen liiketoimintaan.

Yhteiskunnallinen yrittäjyys tutuksi koululaisille

Diakonissalaitos on yhdessä Suomalaisen Työn Liiton kanssa mukana Yrityskylässä Espoossa. Tavoitteena on tehdä kuudesluokkalaisille tutuksi työtä sote-alalla, mutta myös edustaa kylässä yhteiskunnallisia yrityksiä.

Lue lisää yhteiskunnallisista yrityksistä:

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: