Olemme yhteiskunnallinen yritys!

Diakonissalaitoksella ja siihen kuuluvalla tytäryhtiö Rinnekodeilla on Yhteiskunnallinen yritys -merkki. Yhteiskunnallinen yritys -merkki kertoo siitä, että meille kannattava liiketoiminta on ennen kaikkea väline vastuullisemman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen. Käytämme suurimman osan tuotostamme yhteiskunnallisen tehtävämme edistämiseen.

Yhteiskunnallinen yritys -logo.

 

Yhteiskunnallisen yrityksen ensisijainen tarkoitus on tehdä yhteiskunnallista hyvää. Yhteiskunnallinen yritys, kuten Diakonissalaitos, sitoutuu myös oletusarvoisesti kestävään kehitykseen ja sosiaaliseen vastuullisuuteen, jotka ovat tietysti minkä tahansa hyvän yrittämisen perusta.

Yhteiskunnallisen tehtävämme ja toisaalta myös kannattavan liiketoiminnan avulla voimme tarjota palveluja laajasti, myös syrjäytymisvaarassa oleville ryhmille. Näin olemme paremman yhteiskunnan rakentamisen kierrossa mukana.

Yhteiskunnallisilla yrityksillä on tässä kirittäjän osa. Käytettyä rahaa vastaan saatava vaikuttavuus olisi nostettava avainasemaan.

Laitamme hyvän kiertämään

Diakonissalaitoksen kehittämä nuorten syrjäytymistä ehkäisevä Vamos-palvelu on malliesimerkki sosiaalisesta vastuunkannosta ja siitä, miten toiminnan tuotto käytetään vaikuttavien ja ihmisten arkea parantavien palveluiden kehittämiseen ja toteuttamiseen. Vamos-palvelu toimii 11 paikkakunnalla. Vaikuttavuus syntyy eri toimijoiden yhteistyöstä, palveluiden oikea-aikaisuudesta ja siitä, että nuoren tarve on keskiössä. Yli puolet Vamoksen auttamista nuorista on päässyt koulutukseen tai töihin. Sillä on tuotettu hyvinvointia ja miljoonien eurojen vaikuttavuus yhteiskunnalle.

Diakonissalaitos on sekä Suomalaisen Työn Liiton että Arvoliiton jäsen.

Lue lisää linkistä www.yhteiskunnallinenyritys.fi

Seuraa somessa: #yhteiskunnallinenyritys

Olemme mukana Espoon Yrityskylässä

Diakonissalaitos on yhdessä Suomalaisen Työn Liiton kanssa mukana Yrityskylässä Espoossa. Tavoitteena on tehdä kuudesluokkalaisille tutuksi työtä sote-alalla, mutta myös edustaa kylässä yhteiskunnallisia yrityksiä.

Diakonissalaitoksen ensimmäinen vuosi Espoon yrityskylässä

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: