Olemme yhteiskunnallinen yritys!

Diakonissalaitoksella ja siihen kuuluvalla Rinnekodilla sekä tytäryrityksillä Diakonissalaitoksen Hoivalla ja Caritas Palveluilla on yhteiskunnallinen yritys -merkki. Yhteiskunnallinen yritys -merkki kertoo siitä, että meille kannattava liiketoiminta on ennen kaikkea väline vastuullisemman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen. Käytämme suurimman osan tuotostamme yhteiskunnallisen tehtävämme edistämiseen.

Yhteiskunnallinen yritys -logo.

Diakonissalaitos tarjoaa yhdessä siihen kuuluvan Rinnekodin ja tytäryritysten Diakonissalaitoksen Hoivan ja Caritas Palveluiden kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden arkea. Sosiaalinen vastuu näkyy toimintamme tarkoituksessa pitää huolta kaikkein heikoimmassa asemassa olevista.

”Yhteiskunnallisena yrityksenä toimimme samalla viivalla yksityisten sosiaali- ja terveydenhuoltoalantoimijoiden kanssa, mutta meille kannattava liiketoiminta on ennen kaikkea väline paremman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen”, Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström sanoo.

Laitamme hyvän kiertämään

Diakonissalaitoksen kehittämä nuorten syrjäytymistä ehkäisevä Vamos-palvelu on malliesimerkki sosiaalisesta vastuunkannosta ja siitä, miten toiminnan tuotto käytetään vaikuttavien ja ihmisten arkea parantavien palveluiden kehittämiseen ja toteuttamiseen. Vamos-palvelu toimii 12 paikkakunnalla. Vaikuttavuus syntyy eri toimijoiden yhteistyöstä, palveluiden oikea-aikaisuudesta ja siitä, että nuoren tarve on keskiössä.

”Investointi tulevaisuuteen ei mene hukkaan, sillä yli puolet Vamoksen auttamista nuorista on päässyt koulutukseen tai töihin. Sillä on tuotettu hyvinvointia ja miljoonien eurojen vaikuttavuus yhteiskunnalle.”

Vastuullisuus näkyy myös asiakkaiden ja henkilöstön hyvinvointina

Vastuulliselle ja yhteiskunnalliselle lähtökohdalle yritystoiminnassa on kysyntää, vastuullisuus näkyy jo suomalaisten ostopäätöksissä. Yli neljännes (26 prosenttia) kertoo, että heidän ostopäätökseensä vaikuttaa yrityksen tuottama yhteiskunnallinen hyvä. Tuotteita ja palveluita valittaessa suomalaisille on tärkeää, että yritys pystyy osoittamaan toimintansa vastuullisuuden ja yhteiskunnalle hyvää tekevän tehtävänsä, kertoo Suomalaisen Työn Liiton selvitys.

Diakonissalaitos on sekä Suomalaisen Työn Liiton että Arvoliiton jäsen.

Lue lisää linkistä www.yhteiskunnallinenyritys.fi

Seuraa somessa: #yhteiskunnallinenyritys

Katso Suomalaisen Työn Liiton video! Toimitusjohtajamme Olli Holmström ja Vamoksen Katri Angeria kertovat mitä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki kertoo meistä.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: