Jonotetaan yhdessä.

Monen nuoren mieli on järkkynyt, ja hoitojonot mielenterveyspalveluihin ovat pitkät. Mielen horjumiseen on monia syitä, joista yksinäisyys ja kiusaaminen ovat suurimmat. Nyt nuoret jonottavat apua, jälleen yksin. Sen ei tarvitse olla niin.

Älä jätä nuorta yksin.
Lahjoita joulukeräykseemme.

Vamos-nuortenpalvelumme tukee kaikkein haastavimmassa tilanteessa olevia 16–29-vuotiaita nuoria. Lahjoituksellasi voit varmistaa, että hädän hetkellä mielenterveyspalveluihin jonottava nuori saa arjen tuekseen henkilökohtaisen rinnalla kulkevan valmentajan ja nuorten vertaisryhmän.

Lahjoita nyt Lahjoita yrityksenä

 

Tue mielenterveyspalveluissa jonottavia nuoria.

Annika pääsi aloittamaan unelmiensa opinnot

Kun Annika soitti huhtikuussa 2023 terveyskeskukseen, hän toivoi vain, että lääkäriaika järjestyisi yhdellä puhelulla eikä hän joutuisi keskustelemaan automaatin kanssa. Annika oli ollut vuoden verran mielenterveyspoliklinikan jonossa ja tottunut jättämään viestejä takaisinsoittopalveluihin.

Haasteellisen ja pitkän hoitotien kulkeneena Annika sai pian tämän puhelun jälkeen oman Vamos-valmentajan, joka kulkee nyt hänen rinnallaan mielenterveyspoliklinikan jonotusaikana. Vamos-valmennuksen ansiosta Annika on aloittanut unelmiensa opinnot, vaikka ei vielä puoli vuotta sitten pystynyt edes lähtemään ulos kotoa. (Kuvituskuva)

Lue Annikan tarina

Kun tubettaja Namikolinx uupui, Vamos auttoi

Vamoksen yksilöllinen ja rinnalla kulkeva tuki auttoivat, kun Miranda Rönnberg romahti uuvuttuaan opiskeluaikana. “Kynnys Vamokseen hakeutumiseen on tehty niin matalaksi, kuin vaan voi. Kannattaa käydä tutustumassa, ja sitten vasta päättää, onko se itseä varten vai ei – siinä ei menetä mitään”, Miranda kannustaa nuoria nyt.

Miranda löysi nopeasti yhteisen sävelen oman Vamos-valmentajansa kanssa – heitä yhdisti rakkaus kirjoittamiseen. Keskustelut valmentajan kanssa auttoivat näkemään elämässä muutakin, kuin oman pahan olon. Miranda ja hänen valmentajansa ottivat tavoitteekseen, että puolivuotisen valmennuksen lopussa Miranda olisi taas työkykyinen. Lopulta muutos kävi yllättävän nopeasti.

Lue Namikolinxin tarina

Lahjoita helposti myös puhelimella.

Voit verkkolahjoituksen lisäksi lahjoittaa MobilePay-sovelluksella tai tekstiviestillä.

MobilePay
Lahjoita vapaavalintainen summa numeroon 60 813

Tekstiviesti
Tekstaa sana TOIVO numeroon 16 499 (20 €)

Näin lahjoituksesi auttaa

Lahjoitusten avulla tarjoamme haastavaan tilanteeseen joutuneille nuorille tukea Vamos-nuortenpalvelumme kautta.

Vamos tarjoaa rinnalla kulkevaa intensiivistä tukea vuosittain yli 2000 nuorelle ympäri maata, ja mielenterveyden haasteet koskettavat jollain tapaa suurta osaa toiminnassa mukana olevista nuorista. Vuonna 2022 lähes 80 prosenttia nuorista kertoi, että kokemus itsestä oli parantunut Vamos-valmennuksen aikana, ja yli puolet valmennuksen päättäneistä ohjautui koulutus- tai urapolulle.

Lue lisää

Lahjoituksesi on äärimmäisen tärkeä.

Sen ansiosta nuori saa tarvitsemansa tuen ja pääsee kiinnittymään opiskelu- tai työelämään.

Lahjoita nyt Lahjoita yrityksenä nyt

Asiaa nuorista ja nuorille.

Rahankeräyslupa: Poliisihallituksen lupanumero RA/2021/556. Tämän sivun kautta lahjoitetut varat käytetään Diakonissalaitoksen työhön lasten ja nuorten auttamiseksi Suomessa.