Kansainvälinen toiminta

Puolustamme rohkeasti ihmisarvoa myös Suomen ulkopuolella.

Ihmisarvoinen elämä jokaiselle

Diakonissalaitos edistää heikoimmassa asemassa olevien ihmisten oikeuksien toteutumista myös kansainvälisesti. Pyrimme parantamaan etenkin nuorten, naisten, vammaisten ja vähemmistöihin kuuluvien ihmisten asemaa ja toimeentulomahdollisuuksia.

Kehitämme ratkaisuja, jotta vaikeimmassa asemassa olevat ihmiset voisivat paremmin puolustaa oikeuksiaan ja elää ihmisarvoista elämää. Toimimme aina yhteistyössä paikallisten yhteisöjen ja kansalaisjärjestöjen kanssa ja vahvistamme niiden osaamista, jotta ne pystyvät paremmin jatkamaan työtään pitkän tähtäimen muutoksen saavuttamiseksi.

Keskitymme erityisesti ihmisoikeuksien edistämiseen, vaikeassa asemassa olevien työllistymisen tukemiseen ja sovinnon työhön.

Toimimme Euroopassa ja Itä-Afrikassa

Laajempaan Itä-Eurooppaan ja Itä-Afrikkaan keskittyvän kehitysyhteistyön lisäksi toteutamme vähemmistöjen ihmisoikeuksia edistäviä hankkeita eri puolilla Eurooppaa.

Edistämme romanivähemmistön osallisuutta ja työllistymistä Romaniassa ja Bulgariassa. Vahvistamme romanien digitaalista osaamista ja osallisuutta yhdessä italialaisten, serbialaisten ja pohjoismakedonialaisten kumppaneiden kanssa.

Annamme myös hätäapua Ukrainaan ja Etiopiaan paikallisten kumppanijärjestöjemme kautta.

Mitä teemme:

Ajankohtaista

“Suomen ei tule kääntää selkäänsä maailmalle.”

Suomen tulee kantaa globaali vastuunsa tukemalla niitä ihmisiä, jotka sitä kipeimmin tarvitsevat. Lähimmäisenrakkaus ei tunne valtioiden rajoja, vaan se koskee maailman kaukaisimmissakin kolkissa asuvia ihmisiä, kirjoittaa Diakonissalaitoksen yleishyödyllisen toiminnan johtaja Maija Hyle.

Lue Maijan blogikirjoitus kehitysyhteistyön merkityksestä.