Haluatko tulla mukaan tekemään Suomesta paremman paikan?

Diakonissalaitos haluaa edistää haavoittuvassa asemassa olevien nuorten osallisuutta yhteiskunnallisessa keskustelussa. Tätä varten olemme kehittäneet keskustelualustan, jossa nuoret ja päättäjät pääsevät keskustelemaan yhdessä. Mukaan voi tulla mistä päin Suomea tahansa ja voit osallistua keskusteluihin vaikka kotisohvalta tai konttorilta.

Keskustelualusta on tarkoitettu vain täysi-ikäisille henkilöille.

Aikuistumisen tuki

Tämä keskustelualusta on tarkoitettu nuorille aikuisille ja päättäjille. Täällä keskustellaan mitä tukea nuoret tarvitsevat aikuistumiseen. Tule mukaan vaikuttamaan!

Kaikessa Diakonissalaitoksen toiminnassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, tutustu tästä.

Mikäli haluat maksimoida oman anonymiteettisi, luo keskustelualustaa varten oma sähköpostiosoite, joka ei sisällä etu- tai sukunimeä.

Mikä on keskustelualusta? 

Keskustelualustan tavoitteena on toimia tapaamispaikkana ja tiedon välittäjänä nuorten ja päättäjien välillä. Päättäjät sanovat usein, että eivät tiedä mitä nuoret asioista ajattelevat, samalla kun nuoret kokevat, että he eivät saa ääntään kuulluksi. Alustalla järjestetään tapaamisia, joissa nuoret pääsevät ääneen ja päättäjät voivat kysyä ratkaisuehdotuksia nuorilta. Lisäksi alustalta löytyy paljon materiaaleja. Voit myös esimerkiksi aloittaa keskustelun viestiseinällä, vastata kyselyihin tai vaikka lähettää toiselle käyttäjälle kunniamerkin! 

Kenelle keskustelualusta on tarkoitettu? 

Tiedämme, että kaikilla on jotain tärkeää sanottavaa. Toivomme, että mukaan saataisiin mahdollisimman laajasti sekä nuoria aikuisia että päättäjiä. Alustalla tapahtuvaa toimintaa ohjaavat palkatut nuoret yhdessä taustatiimin kanssa. 

Palkkio tehdystä työstä 

Tiedämme, että aika on rahaa ja tehdystä työstä tulee maksaa. Me maksamme kaikille nuorille osallistumisesta tuntiperustaisen palkkion. Lisätietoja palkkionmaksusta ja käyttöehdoista löydät alustalta. 

Alusta ei ole tarkoitettu vaalimainonnalle!

Tämä ei ole paikka vaalimainonnalle tai oman puolueen kehumiselle, vaan aidolle kohtaamiselle, joten päättäjiä muistutamme jättämään vaalikampanjansa alustan ulkopuolelle. 

Turvallisemman tilan periaatteet

Keskustelualustalla noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, joista voit käydä etukäteen lukemassa tääl. Pidämme myös tärkeänä, että kaikki kohtaamiset alustalla toteutuvat tasavertaisesti ja kunnioittavasti, tästä ovat pitämässä huolta nuorten ohjelman taustatiimi, joiden puoleen voit myös kääntyä kaikissa ongelmatilanteissa.

Keskustelualusta on osa Nuorten ohjelmaa

Diakonissalaitoksen Nuorten ohjelman tavoitteena on monipuolistaa ja vahvistaa nuorten ääntä yhteiskunnassa.

Yhteystiedot

Katri Angeria
katri.angeria@hdl.fi 

Valentina Vihonen
valentina.vihonen@hdl.fi

Tomi Pohjalainen
tomi.pohjalainen@hdl.fi