D-asema Kannelmäki

Kaikille avoin kohtaamispaikka ja kansalaistoiminnan keskus Kannelmäen juna-aseman ja Sitratorin tuntumassa. Osoite: Klaneettitie 11, Helsinki

D-asema Kannelmäki on kaikille avoin, yhteisöllinen kohtaamispaikka ja kansalaistoiminnan keskus Kannelmäen juna-aseman ja Sitratorin tuntumassa, osoitteessa Klaneettitie 11.
Linkki osoitteeseen: google maps
Toimintamme on alueen ihmisten näköistä, yhdessä toimintaan osallistuvien kanssa kehitettyä ja toteutettua, esimerkiksi:
  • Ympäristöstä huolehtiminen ja ruokahävikin vähentäminen
  • Hyvinvointi, helppo liikunta ja yhteisöllinen kokkailu
  • Yhteiset kokemukset tapahtumissa ja retkillä
  • Kulttuurihyvinvointi muun muassa taiteen ja teatterin parissa
  • Omien taitojen ja kokemusten löytäminen sekä jakaminen työpajoissa ja ryhmissä
Jaamme kuulumisia, ajankohtaista tietoa ja tarjoamme tukea yhteisöön liittymiseen. Meillä voit käyttää nettiä ja saat myös tukea asiointiin. Tilat ovat alueen asukkaiden käytössä yhteisöllistä toimintaa varten myös iltaisin ja viikonloppuisin – kysy meiltä lisää! Ajankohtaiset tiedot toiminnasta löytyvät D-asema Kannelmäen Facebook-sivulta.

Tulisitko vapaaehtoiseksi D-asemalle?

Vapaaehtoisena toimit aina omien kiinnostustesi ja toiveidesi mukaan henkilökohtaisia voimavarojasi kunnioittaen. Voit esimerkiksi järjestää työpajan, olla mukana toteuttamassa avointa kahvilaa, tapahtumia tai ohjata ryhmää. Järjestämme myös monenlaisia tapahtumia yhdessä vapaaehtoisten ja alueen muiden toimijoiden kanssa. Kysy rohkeasti lisää yhteisötyöntekijöiltämme – mietitään yhdessä juuri sinulle sopiva tehtävä. Kuulisimme myös mielellämme, millaista toimintaa sinä kaipaisit alueelle.

Soppa42 – yhteisö kokkaa etänä

Kun koronapandemia sulki yhteisölliset kohtaamispaikat, Helsingin Kannelmäen D-asemalla ei tyydytty laittamaan lappua luukulle, vaan kehiteltiin ripeästi uusia yhteisöllisen toiminnan muotoja. Pandemia-ajan sosiaalisen innovaation herkullisimmat palat on nyt koottu Soppa42-keittokirjaksi.

Kirjan kansi, jossa tekstinä Soppa42.

Muut D-asemamme