Sydän mukana: Yksikönjohtaja kannustaa kouluttautumaan

25.10.2022

Diakonissalaitoksen asiakasryhmät, kuten päihde- ja mielenterveysongelmaiset asukkaat vaativat työntekijöiltä erityisosaamista. Jatkuva koulutus parantaa sekä asiakkaiden että työntekijöiden hyvinvointia.  Sydän mukana-sarjassa Alia Djedidi kertoo työstään.

Nainen seisoo käytävässä.

Malmikodin asukkailla on kahvituokio. Kupit tuodaan kärryllä pihalle, jossa kaikki istuvat pyörätuoleissaan. Yksikkö palvelee alle 65-vuotiaita helsinkiläisiä, jotka tarvitsevat apua päivittäiseen elämäänsä. Suurella osalla on päihdetausta ja mielenterveysongelmia.  

Malmikodin parinkymmenen hengen tiimiä johtaa Alia Djedidi. Hän on alun perin lähihoitaja, ja on kouluttautunut sairaanhoitajaksi. Palveluyksikön johtajana hänen työstään puolet on hallintoa, puolet asiakastyötä. 

Ammatillista kasvuani on tuettu erittäin hyvin. Lähiesihenkilöltäni olen saanut tukea ja kannustusta lähteä opiskelemaan lisää.

Ergonomiakoulutus auttaa arjessa

Alian tiimistä suurin osa on saanut esimerkiksi ergonomiakoulutuksen. Yksikössä käytetään paljon apuvälineitä kuten potilasnosturia tai siirtolevyä, jolla asukasta siirretään pyörätuolista sänkyyn ja takaisin.  

Ergonomiakoulutus on tuonut tiedon siitä, miten kroppaa käytetään oikein nosto- ja siirtotilanteissa. Nyt kun on käytetty enemmän apuvälineitä, henkilökunnan selkä-, olka- ja käsikivut ovat vähentyneet.

Nainen käytävässä

Malmikodin monisairailla asukkailla on paljon erilaisia kipuja, joten työryhmä on halunnut ja saanut koulutusta myös kivunhoitoon. 

Alia itse on käynyt budjetointi-, myynti- ja talouskoulutuksen. Neljän vuoden johtajapestin aikana hän on hoitotyön kehittämisen lisäksi oppinut markkinointia ja suunnittelua.   

Osaan nyt paljon paremmin hallinnollisia asioita kuin neljä vuotta sitten. Vahvistan oman tiimini osaamista siten, että tuen ja kannustan heitä lähtemään opiskelemaan.

  

Asiakkaiden äänenä maailmassa

Alian mukaan Malmikodin työntekijät haluavat pitää asiakkaiden puolia ja olla asiakkaiden äänenä ulkopuolisessa maailmassa. 

Diakonissalaitoksen periaate rohkeus näkyy Malmikodissa siten, että työntekijät haluavat olla asukkaiden tukena henkisesti ja fyysisesti.

Asukkaat arvostavat tätä. 

Muun muassa vuosittaisten asiakastyytyväisyyskyselyjen mukaan asukkaat kokevat tämän kodikseen. Täällä jokainen saa olla juuri sellainen kuin on.

Nainen käytävässä

Katso videolta, millainen oli Alian työpäivä Malmikodissa.  

Lue lisää työstämme ja tutustu avoimiin tehtäviimme: rekrytointi.hdl.fi 

Sydän mukana -juttusarjassa tutustutaan Diakonissalaitoksella eri tehtävissä työskentelevien ammattilaisten työhön. Henkilökuntamme koostuu eri alojen osaajista ja asiantuntijoista: meillä työskentelee muun muassa lähihoitajia, sairaanhoitajia, sosionomeja, lääkäreitä, valmentajia ja terapeutteja. Haluamme olla alan rohkein työpaikka ihmisille, jotka ottavat ammattitaidon ohella sydämensä mukaan töihin. Meillä jokainen tekee työtä ihmisarvon puolesta. #sydänmukana   

Teksti Jussi Eronen
Kuvat Jarkko Mikkonen 

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: