Ravintolakolmio tukee Vamos-nuoria

Diakonissalaitos ja Ravintolakolmio kokeilevat uusia varainhankinnan yhteistyömuotoja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten auttamiseksi. Juhlapäivinä 2021, kuten Pääsiäinen ja Vappu, muun muassa ravintola Lasipalatsista tilattavana olleen menukassin hinnasta ohjautui  2 € Vamosnuorille.

Euron kolikko kädessä. Ravintolakolmio tukee Vamosnuoria.

”Yhteistyö nuorten kanssa tarjoaa meille hyvän tavan osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun,” Ravintolakolmion partner Sami Hiltunen sanoo.

”Nuorten ja nuorten aikuisten syrjäytyminen ja putoaminen yhteiskunnan rattailta huolettaa myös meitä. Monet työntekijämme ja harjoittelijamme ovat nuoria, siksi valitsimme sosiaalisen vastuun hankkeemme juuri nuorten parista. Aloitimme kesällä 2019 yhteistyön Diakonissalaitoksen nuorten palveluiden parissa tukeaksemme omalta osaltamme nuorien kiinnipääsyä hyvään arkeen”, Hiltunen jatkaa.

Ravintolakolmio on vanha ja tunnettu toimija pääkaupunkiseudulla. Yhteistyö Ravintolakolmion ja Diakonissalaitoksen kanssa on monimuotoista.

“Vamokselle yhteistyö Ravintolakolmion kanssa on todella tärkeää. Se mahdollistaa osaltaan sen, että tärkeä työmme nuorten parissa jatkuu.”

Vamos on Diakonissalaitoksen palvelu koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oleville nuorille. Vamos vähentää 16–29 -vuotiaiden nuorten syrjäytymistä ja auttaa nuoria kiinnittymään yhteiskuntaan, koulutukseen ja työhön. Vuonna 2020 Vamos-valmennuksessa oli lähes 2000 nuorta, jotka saivat apua arjessa pärjäämiseen, asumiseen, koulu- ja työasioihin sekä oman talouden hoitamiseen.

Nuorille ote normaaliin arkeen

“Haluamme tukea syrjäytymisvaarassa olevia nuoria saamaan otetta normaaliin arkeen. Se on ensiarvoisen tärkeää niin nuoren oman elämänhallinnan kuin yhteiskunnan toimivuuden kannalta”, Ravintolakolmion Sami Hiltunen toteaa.

Ravintolakolmio tukee Vamoksen toimintaa sekä rahallisesti että itse osallistuen ja osallistaen. Rahaa kerätään muun muassa Casa Mare -pizzaviikoilla, ravintoloiden äitien- ja isänpäivän kampanjakeräyksillä, hyväntekeväisyystapahtumilla sekä suoralla joululahjarahalla.

“Myös henkilökunnallamme on mahdollisuus vaikuttaa hyvän asian puolesta lahjoittamalla omaan joululahjaansa varatut rahat Vamokselle.  Vuoden varrella tapaamme myös toiminnan piirissä olevia nuoria. Tiettyihin asiakastilaisuuksiimme tarjoamme nuorille palkallisia työmahdollisuuksia.”

 

Lisätietoja

Tuire Lappalainen
Sami Hiltunen
keittiötoimenjohtaja, partner, Ravintolakolmio konserni
puh. 040 5883 448

Yhteistyökuulumisia 2020

 

Artikkeli on julkaistu lokakuussa 2019 ja sitä on päivitetty 2021 ja 2022.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: