Näyttelyt

Lähimmäisenrakkaus

Helsingissä vuodesta 1867 alkaen toimineen Diakonissalaitoksen historia on kiinnostava ja toiminta monipuolista. Toiminta alkoi sairaalana ja nuorten naisten kouluttamisena huonompiosaisten auttajiksi, diakonissoiksi.

156-vuoden aikana muovautuneen toiminnan historiasta kertova näyttely “Lähimmäisenrakkaus” on esillä päärakennuksessa, Alppikatu 2 (A-rakennus). Vapaa pääsy ma-pe klo 9-15.

Näyttelyssä on esillä valikoima toimintaan liittyviä esineitä. Laitoksen hallussa oleviin esineisiin voit tutustua esine- ja valokuvakokoelmaan tästä linkistä. Esineet ovat pääosin ajalta ennen 1960-lukua, jolloin laitos toimi sisarkotina.

 

Potilas, jonka sängyn luona on kaksi hoitajaa.

Verkkonäyttely Kirkko 125 vuotta

Näyttelyaineisto tutustuttaa kirkon eri vaiheisiin vuodesta 1898 alkaen. Kirkko valmistui Diakonissalaitoksen asukkaiden kotikirkoksi, mutta myös lähiseudun asukkaille. Valmistumisen aikaan asukkaita olivat diakonissat, diakonissan vihkimykseen koulutettavat sekä kiinteistön- ja taloudenhoitoon palkattua henkilökuntaa. Koulutuksen lisäksi sairaala oli oleellinen osa toimintaa; ne sairaalat potilaat, joiden kunto sen salli, osallistuivat myös sunnuntaisin jumalanpalveluksiin.

 

Linkki näyttelyyn

Seinättömän museon näyttelyt

”Seinätön museo” on avoinna kun itse niin haluat. Sisäänpääsyyn tarvitset vain älypuhelimen tai tabletin (tai pöytäkoneen).

Tervetuloa seinättömään museoon

Lue lisää Diakonissalaitoksen toiminnan historiasta

Toimintamme alkoi vuonna 1867