Tukea ja apua asiakasryhmillemme

Venäjän hyökkäys Ukrainaan voi herättää pelkoa ja ahdistusta. Se on vaikuttanut siellä oleviin työtovereihimme ja heikoimmassa asemassa oleviin ukrainalaisiin.

Diakonissalaitos myötäelää kaikkien ukrainalaisten hätää. Olemme erityisen huolissamme kaikkein heikoimmassa asemassa olevista ukrainalaisista ja heidän kanssaan työskentelevistä työtovereistamme ja tuemme heitä kaikin mahdollisin tavoin, myös lahjoitusvaroin. Tuemme myös asiakkaitamme uudessa, mieltä ahdistavassa tilanteessa, jonka loppu ei valitettavasti ole vielä näköpiirissä.

Mikä: Kummiperhetoiminta

Kenelle: vapaaehtoisille suomalaisille jotka haluavat tukea uudessa arjessa yksin alaikäisenä pakolaisena tai turvapaikanhakijana Suomeen tulleita.

Tämä tulee ajankohtaiseksi myös, jos Suomeen alkaa tulla Ukrainasta pakolaisia, esim. yksin tai sisaruksineen, tarvittaessa myös perheet.

Mitä: Tukea ja koulutusta niille henkilöille, jotka toimivat vapaaehtoisena tukena nuorelle, joka on yksin alaikäisenä turvapaikanhakijana Suomeen tullut henkilö. Järjestämme tarpeen mukaan räätälöityä tukea myös nyt, jos Ukrainan sotatilanne herättää nuorissa vanhoja traumoja/ahdistusta. Ensisijaisesti järjestämme valmennusta ja tukea näiden nuorten parissa toimiville vapaaehtoisille, joiden kautta tietoa ja tuki siirtyy nuorelle.

kummiperhetoiminta@hdl.fi

Projektipäällikkö Maria Mattsson
hanna-maria.mattsson@hdl.fi, 050 572 0644

Lue lisää Kummiperhetoiminnasta

Mikä: Psykotraumatologian keskus

Kenelle: viranomaisille ja pakolaisia työssään kohtaaville.

Mitä: Annamme konsultaatiota, neuvontaa ja ohjeistusta. Hankkeidemme asiantuntijat ovat erikoistuneet pakolaisuuden, sodan ja kidutuksen aiheuttamiin traumoihin. Resurssien vuoksi meillä ei ole mahdollista konsultoida laajamittaisesti yksityisiä kansalaisia tai pakolaisia.

Uusia potilaita arviointiin/hoitoon/kuntoutukseen voidaan ottaa vain lähetteellä

Yhteystiedot:

Mari Tikkanen, palveluyksikön johtaja, psykotraumatologian keskus
050 314 2013, mari.tikkanen@hdl.fi

Kidutettujen Lasten ja Nuorten kuntoutus
Marjo Neste, projektipäällikkö
050 502 7601, marjo.neste@hdl.fi

Lue lisää Psykotraumatologian keskuksesta

Opas vanhemmille kriisitilanteen purkamiseksi lasten kanssa (pdf)

Mikä: Matalan kynnyksen kohtaamispaikka Olohuone Helsingissä

Kenelle:  ilman huoltajaa alaikäisenä turvapaikanhakijana maahan tulleille 18-25-vuotiaille nuorille.

Mitä: Olohuoneeseen voi tulla, jos nuori kaipaa seuraa, haluaa jutella tai tarvitsee apua jossain asiassa. Autamme mm. arjen asioissa ja koulutehtävissä, ja ohjaamme tarvittaessa eteenpäin oikean avun piiriin. Olohuoneessa järjestetään myös tekemistä ja toimintaa. Nuoren voi ohjata Olohuoneeseen, jos nuori toivoo keskustelutukea tämän hetken Ukrainan sotatilanteeseen liittyen.

Olohuoneen tarkemman osoitteen saa yhteyttä ottamalla.

Yhteyshenkilö Kaisa Eichhorn
050 4674344, kaisa.eichhorn@hdl.fi

Lue lisää Olohuoneesta

Mitä: Vamos

Kenelle: tukea niille nuorille, jotka ovat mukana toiminnassa.

Mitä: Myös uudet nuoret ovat tervetulleita. Avointa toimintaa on Jyväskylässä, jossa Katutasoon voi tulla kuka vaan nuori keskustelemaan kriisistä.

Diakonissalaitoksen Vamos auttaa 16-29 -vuotiaita nuoria joita huolettaa esimerkiksi arjessa pärjääminen, mielenterveys, asuminen, raha-asiat tai koulu- ja työelämään pääsy. Vamos toimii 11 paikkakunnalla.

Lue lisää Vamoksen toiminnasta

 

Mikä: Paperittomat / Al Amal -keskus

Kenelle: EU-alueen ulkopuolelta Suomeen tulleet henkilöt, jotka oleskelevat maassa ilman virallista dokumenttia (oleskelulupa tai viisumi).

Mitä: neuvoa erilaisiin elämäntilanteisiin liittyvissä asioissa (oleskelulupiin liittyvät asiat, terveyteen liittyvät asiat, työnhakumahdollisuudet). Keskukseen voi myös tulla käymään suihkussa, pestä pyykkiä ja tehdä ruokaa. Tarjolla on päivittäin pientä välipalaa ja kahvia. Päiväkeskus on avoinna maanantaisin klo 12 – 16, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10 – 16 sekä perjantaisin klo 10 – 15.

Sijainti ja tiedustelut, yhteydenotot

Nadia Hellsten (suomi, englanti, arabia, ranska), 050  430 4780
Mundher Ali-Ani (suomi, englanti, arabia), 050 329 0660
Anne Hammad (suomi, englanti), 050 50 200 22

Huom! osoite ja sijainti ilmoitetaan kun otetaan yhteyttä

Lue lisää Paperittomien toiminnasta

Diakonissalaitos lahjoitti maaliskuun alussa 100 000 euroa Ukrainaan haavoittuvimmassa asemassa olevien auttamiseen.  Samalla käynnistimme keräyksen tavoitteena tuplata lahjoitussummamme – ja näin on tapahtunut!

Tee sinäkin lahjoitus: lahjoita hätäapua Ukrainaan

Ajankohtaista