Diakonissalaitos SuomiAreenalla

Porista tulee jälleen yhteiskunnallisen keskustelun pääkaupunki viikon ajaksi 25.-28.6.2024. Olemme mukana useammassa keskustelussa yhteiskumppaniemme kanssa, ja kantavina teemoinamme tänä vuonna ovat erityisesti nuorten näkemykset tulevaisuuden rakentamisessa sekä päihteisiin liittyvät myytit ja harhaluulot. Nähdään Porissa!

Ei hyssytellä suljettujen ovien takana – murretaan päihdemyytit

Tiistaina 25.6. klo 13-13.45

Kaupungintalon pihan lava

Tsemppiä ja jaxuhaleja

Tiistaina 25.6. klo 13-13.45

MTV-lava

Nuorten ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn -brunssitilaisuus

Keskiviikkona 26.6. klo 10-12.00

Porin yliopistokeskus

Mit sit? Nuorten ajatuksia kestävästä tulevaisuudesta

Keskiviikkona 26.6. klo 15-15.45

Kaupungintalon pihan lava

Ei hyssytellä suljettujen ovien takana – murretaan päihdemyytit

Tiistaina 25.6. klo 13-13.45 kaupungintalon pihan lavalla

Päihderiippuvuus on Suomessa tabu. Vaikka kyseessä on sairaus, joka koskettaa satoja tuhansia suomalaisia, silti aiheesta ei vieläkään kehdata keskustella avoimesti. Asiaa peitellään perhepiirissä ja työpaikalla, ja asiantuntijoidenkin kanssa siitä on usein vaikea puhua.

Päihdemyyttejä murtavat Diakonissalaitoksen ja Rinnekotien lääketieteellinen johtaja ja päihdelääkäri Jarmo Kantonen, tietokirjailija, yhteiskunnallinen vaikuttaja ja alkoholittoman Darravapaa-yhteisön perustaja Katri Ylinen, Satakunnan hyvinvointialueen mielenterveys- ja päihdepalvelujen vastuualuejohtaja Matti Järvinen ja Rinnekodit Poppelin palveluyksikön johtaja Elisa Uusi-Oukari. Paneelin juontaa tietokirjailija ja MTV Uutisten entinen päätoimittaja Anu Kuistiala.

Paneelikeskustelun osallistujat.

Päihdemyyttejä murtavat Jarmo Kantonen (vas.), Katri Ylinen, Matti Järvinen ja Elisa Uusi-Oukari. Paneelin juontaa Anu Kuistiala.

Kaksi nuorta katsoo älypuhelinta.

Tsemppiä ja jaxuhaleja

Tiistaina 25.6. klo 13-13.45, MTV-lava

Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry haastaa totutut puhetavat debatillaan Tsemppiä ja jaxuhaleja.

Onko nuoruudella hintaraja? Paljonko osallisuus saa maksaa? Millaisia ratkaisuja Suomessa tulisi tehdä, jotta jokainen nuori pääsisi osaksi yhteiskuntaa?

Lavalle nousevat Li Andersson (vas.) ja Matias Marttinen (kok.). He saavat seurakseen Diakonissalaitoksen kumppanuusjohtaja Vesa Sarmian ja Diakonissalaitoksen Nuorten ohjelman kokemusasiantuntija Mila Nikkasen. Ohjelman juontaa Inton toiminnanjohtaja Timo Kontio.

Lue lisää Inton verkkosivuilta

Nuorten ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn -brunssitilaisuus

Keskiviikkona 26.6. klo 10-12.00 Porin yliopistokeskuksessa

Diakonissalaitoksen Nuorten ohjelma kutsuu nuoret, päättäjät sekä muut asiasta kiinnostuneet toimijat kuulemaan nuorten ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn. Brunssitilaisuudessa jatketaan Suomi Areenan lavalla edellisenä päivänä käytyä Into ry: järjestämää keskustelua.

Tilaisuuden avaa kansanedustaja Mika Poutala. Keskustelussa mukana on nuoria sekä Diakonissalaitoksen kumppanuusjohtaja Vesa Sarmia, THL:n asiantuntija Päivi Lindberg sekä työpajaohjaaja ja etsivä nuorisotyöntekijä Porista. Tilaisuuden juontaa Diakonissalaitoksen Joonatan Nsukami.

Tilaisuus on avoin kaikille, jotka haluavat ratkaista nuorten syrjäytymisen.

Ilmoittaudu mukaan 21.6. mennessä

Valkoiseen t-paitaan pukeutunut henkilö pitelee tatuoituja käsivarsiaan vartalonsa edessä. Kuvassa näkyy ainoastaan keskivartalo.

Keskustelutilaisuuden mainoskuva. Tekstien taustalla kuva vakavina rivissä seisovista nuorista.

Mit sit? Nuorten ajatuksia kestävästä tulevaisuudesta

Keskiviikkona 26.6. klo 15-15.4 kaupungintalon pihan lavalla

Tuottaako nykyinen elämäntapamme oikeasti onnea, vai olisiko muita tapoja elää? Miten huomisen hyvinvointia tulisi rakentaa jo tänä päivänä? Nuoret pohtivat SuomiAreenalla, miten voimme rakentaa ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää maailmaa.

Keskustelun SuomiAreenalla juontaa MTV:n toimittaja Alec Neihum. Keskustelemassa Sara Jokela (vapaaehtoinen, ODL), Halla Kokkonen (edunvalvonnan asiantuntija, Nuva ry & alumni, Diak), Anna Kuru (työllisyyspäällikkö, Dila), Kovu Hekkala (kasvatus- ja ohjausalan opiskelija, Suomen Diakoniaopisto), Kaisa Kauppinen (yhteisötaiteilija, Diakon) sekä Joonatan Nsukami (projektityöntekijä, Diakonissalaitos).

Lue lisää paneelikeskustelusta Seuraa keskustelua striimin välityksellä

Kohti asunnottomuuden poistamista -verkostoitumistilaisuus

Torstaina 27.6. klo 16-19 Porin Suomalaisella klubilla (Eteläranta 10, 28100 Pori)

Rinnekodit on mukana Y-Säätiön järjestämässä verkostoitumistilaisuudessa. Tervetuloa tutustumaan työhömme ja keskustelemaan asunnottomuuden poistamisesta, samalla nauttien herkullisesta ruoasta ja livemusiikista!

Naapurustotyö on tavalla tai toisella osa kaikkien Rinnekotien toimipisteiden arkea. Sen tavoite on luoda tiivis yhteys naapurustoomme, jotta luottamus kasvaa puolin ja toisin. Näin myös mahdollisiin ongelmiin on helpompi puuttua. Illan aikana Diakonissalaitoksen naapurustotyön koordinaattori Felicia Kazandjian ja Rinnekotien asiakkuussuunnittelija Kimmo Hannus kertovat Rinnekotien naapurustotyöstä ja siitä, miten naapurustotyö vahvistaa arjen turvallisuutta.

Katso koko illan ohjelma ja ilmoittaudu mukaan 14.6. mennessä
Mies ja nainen seisovat tummansinisen taustan edessä ja katsovat kameraan.

Diakonissalaitoksen naapurustotyön koordinaattori Felicia Kazandjian (vas.) ja Rinnekotien asiakkuussuunnittelija Kimmo Hannus.

Lue lisää ohjelmastamme SuomiAreenassa