Nuorten ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn -brunssitilaisuus 26.6. klo 10–12 Porissa

22.3.2024

Diakonissalaitoksen Nuorten ohjelma kutsuu nuoret, päättäjät sekä muut asiasta kiinnostuneet toimijat kuulemaan nuorten ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn. Brunssitilaisuudessa jatketaan Suomi Areenan lavalla edellisenä päivänä käytyä Into ry: järjestämää keskustelua. Ilmoittaudu mukaan!

Viisi henkilöä istuu lavalla katsomoon päin. Taustalla on diaesitys, jossa on miesoletettu henkilö harmaassa hupparissa.

Yhä useampi nuori voi pahoin. Samaan aikaan hallitus on leikkaamassa esimerkiksi etsivästä nuorisotyöstä ja Nuotti-valmennuksesta, jotka ovat olleet monille nuorille korvaamaton apu. Mielenterveyspalveluihin pääsy on usein vaikeaa ja nuoria pompotellaan palveluista toiseen.

Mitä yhteiskunnan ulkopuolella olleet nuoret itse ajattelevat tilanteesta ja millaisia ratkaisuja he ehdottavat tsemppien ja jaxuhalien sijaan? 

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan aidosti toimivista ja vaikuttavista ratkaisuista nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn! Tilaisuudessa on tarjolla brunssia sekä mahdollisesti myös jaxuhaleja.

 

Nuorten ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn -brunssitilaisuus

Milloin? 26.6. klo 10-12

Missä? Porin yliopistokeskus

Kenelle: Kaikille, jotka haluavat ratkaista nuorten syrjäytymisen

Ilmoittaudu 21.6. mennessä!

Ilmoittaudu tästä!

Nuoret tarvitsevat muutakin kuin tsemppeja ja jaxuhaleja!

Tilaisuuteen osallistuvan kokemustyöntekijän, Mila Nikkasen mukaansa kaikilla nuorilla, nuoret aikuiset mukaan lukien, täytyy olla mahdollisuus turvalliseen aikuiseen. Jokainen tarvitsee jonkun, joka tukee arjessa ja vaikeuksissa.

Monelle nuorelle tämä ei ikävä kyllä ole itsestäänselvyys. Tällaista henkilöä ei aina löydy lähipiiristä. Tästä syystä etenkin nuorten käyttämissä palveluissa täytyy olla tarpeeksi resursseja aitoon kohtaamiseen. Nuoren tilanteeseen pitää ehtiä perehtyä kunnolla.

Lisäksi hän haluaa kiinnittää päättäjien huomion perheiden ja nuorten aikuisten toimeentuloon. Talous on turvattava, jotta nuorilla on aikaa ja energiaa keskittyä elämän olennaisiin asioihin toimeentulosta stressaamisen sijasta.

Lue lisää Milan ajatuksista ja Into ry:n järjestämästä keskustelusta SuomiAreenalla 25.6. klo 13-13:35!

Lisätietoja: 

Hanna Suomi, hanna.suomi@hdl.fi

Brunssitilaisuus on Diakonissalaitoksen Nuorten ohjelman järjestämä. Nuorten ohjelman tavoitteena on tehdä tilaa erilaisille nuorten äänille yhteiskunnassa.

#ääninuorille

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: