Opastettuja kierroksia historiaan

18.5.2018

Jaana af Hällström

Opastettuja kierroksia järjestetään Malmin hautausmaalle.

Diakonissojen hauta-alue Malmin hautausmaalla.

Helsingin Diakonissalaitoksen historiaan ja toimintaan järjestetään opastettuja kierroksia. Niiden aikana tutustutaan diakonissalaitosjärjestelmään, diakonissojen koulutukseen ja työaloihin sekä lukuisiin henkilöihin, jotka ovat toimineet laitoksella erilaisissa tehtävissä. Lisäksi kerrotaan mitä diakonissalaitos tekee tänä päivänä. Kierrokset kestävät noin tunnin.

Diakonissalaitoksen museo, Aurorasali ja kirkko

24.5. klo 16. Aloitus päärakennus, museon aula (Alppikatu 2).

Näyttely Edith Sjösten – sisaret ja sisällissota

4.6. ja 27.8. klo 16. Päärakennus, museon aula (Alppikatu 2)

Alppikadun kortteli

Diakonissalaitos on toiminut Alppikadun korttelissa 120 vuotta. Kierroksen aikana tutustutaan rakentamisen historiaan ja rakennusten käyttötarkoituksiin.

tiistaisin toukokuussa ja elokuussa klo 16.30. Lähtö Ensimmäisen linjan päässä olevan paikoitusalueen keskivaiheilta, jossa kiviset portin pylväät.

Malmin hautausmaa

Malmilla on diakonissojen oma hauta-alue. Kierroksella kerrotaan muutamien eri aikoina toimineiden diakonissojen työurista ja elämästä.

28.5. ja 28.8. klo 17. Lähtö Uudelta portilta (Ketokivenkaari).

Hietaniemen hautausmaa

Hautausmaalla on monien laitoksen toiminnassa vaikuttaneiden henkilöiden viimeinen leposija. Tällä kierroksella kuullaan heistä ja heidän toiminnastaan.

5.6. ja 4.9. klo 17. Lähtö Vanhan kappelin luota (Mechelininkatu 2).

Sisarista, Helsingin Diakonissalaitoksesta ja rohkeudesta toimia

Diakonissalaitos aloitti toimintansa Unioninkadulla. Kierroksella tutustutaan laitoksen alkuvuoisiin ja laitoksessa vaikuttaneisiin ihmisiin ja heidän toimintaansa Kaartinkaupungissa ja Punavuoressa.

8.9. klo 17. Lähtö Unioninkatu 9.

 

Lue seuraavaksi: uusimmat artikkelit