Diakonissalaitos ja Gesund Partners yhteistyöhön paremman huomisen rakentamiseksi

8.5.2023

Diakonissalaitos ja konsulttiyritys Gesund Partners aloittavat tiiviin ja uudenmuotoisen yhteistyön paremman huomisen rakentamiseksi. Ajatus yhteiskehittämisestä on kypsynyt jo pidempään, mutta nyt otettiin ensimmäinen iso askel kohti konkretiaa, kun Gesund Partners muutti 2.5.2023 Diakonissalaitoksen tiloihin Helsingin Alppikortteliin.

Taloja ilmasta kuvattuna.

Diakonissalaitoksen Alppikadun kortteli ilmasta kuvattuna. Kuva: Suomen Ilmakuva Oy, Martti Seiro.

Yhteistyön tarkoituksena on vauhdittaa sosiaalisten innovaatioiden syntymistä Diakonissalaitoksen ja Gesund Partnersin missioiden mukaisesti. 155-vuotias Diakonissalaitos tekee työtä sen puolesta, että jokaisella on ihmisarvoinen elämä. Nelivuotiaan Gesund Partnersin missiona on rakentaa kestävää ja inhimillistä yhteiskuntaa.

”On uskomatonta, kuinka paljon yhteistä voi olla 155-vuotiaalla säätiöllä ja vasta nelisen vuotta toimineella konsulttiyrityksellä. Olemme todella innoissamme tästä yhä tiivistyvästä yhteistyöstä”, sanoo Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström.

Konkreettisesti Diakonissalaitos ja Gesund Partners käynnistävät yhdessä verkostomaista yhteistyötä sosiaalisten innovaatioiden ja niiden käyttöönoton vauhdittamiseksi. Sosiaalisten innovaatioiden ekosysteemin suunnitelmista viestitään tarkemmin alkusyksystä 2023.

”Ihailemme Diakonissalaitoksen korvaamatonta työtä, erityisesti kaikkein heikko-osaisimpien eteen, ja odotamme innoissamme mahdollisuuksia päästä oppimaan ja ehkä tuomaan omia ajatuksia mukanamme. Gesund Partnersilla on osaamista esimerkiksi yhteiskehittämisen, sote-palveluiden tulosperusteisen rahoituksen, ekosysteemien johtamisen ja digitalisaation alueilla. Työtilat samassa talossa tulevat itsessään synnyttämään positiivista kipinöintiä ja vauhdittamaan vaikuttavia innovaatioita”, sanoo Gesund Partnersin toimitusjohtaja Paavo Perttula.

”Olemme GP:n perustamisesta alkaen pitäneet selvänä tavoitteena löytää hyvin konkreettisia keinoja hyvinvoinnin lisäämiseksi ja pahoinvoinnin vähentämiseksi yhteiskunnassa. Haluamme antaa oman panoksemme reilumman ja tasa-arvoisemman yhteiskunnan kehittymiseen”, sanoo Gesund Partnersin Perttula.

Diakonissalaitos ja Gesund Partners ratkovat samoja haasteita, mutta eri keinoin. Yhteistyössä on voimaa.

”Kaiken Diakonissalaitoksen työn ytimessä on ihminen. Yhteiskunnallisena säätiökonsernina haluamme olla kehittämässä suomalaisesta yhteiskunnasta sellaista, jossa ihan jokaisella on hyvä elää. Elämme Suomessa juuri nyt melkoista murroksen aikaa, ja nyt käsillä olevia suuria haasteita kukaan ei ratkaise yksin”, sanoo Diakonissalaitoksen yleishyödyllisen toiminnan johtaja Maija Hyle.

”Näemme, että verkostomainen yhteiskehittäminen on hedelmällinen ja innostava tapa edistää uusien ideoiden ja toimintamallien syntyä. Siksi olemme tästä yhteistyöstä todella innoissamme”, Hyle jatkaa.

Kutsumme jo tässä vaiheessa kaikkia sosiaalisista innovaatioista kiinnostuneita yrityksiä, julkishallinnon organisaatioita, järjestöjä ja tutkijoita olemaan yhteydessä: Alppikortteli@gesund.partners.

Lisätietoja
Paavo Perttula
Toimitusjohtaja, Gesund Partners
0400 347698, paavo.perttula@gesund.partners
https://gesund.partners/

Maija Hyle
Yleishyödyllisen toiminnan johtaja, Diakonissalaitos
050 434 1123, maija.hyle@hdl.fi
https://hdl.fi

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: